ELKÉPESZTŐ! Újra együtt zenélnek a Nightwish alapítói!
Ez bizony nem áprilisi tréfa!

tarja.png

Tarja Turunen énekesnőt 2005-ben szólították fel a Nightwish férfi tagjai arra, hogy az énekesnő szíveskedjék távozni a zenekarból, miután lecsengett a nagy sikerű Once című lemez népszerűsítésének legutolsó bulija is.

Az énekesnő 1996-ban alapítótagként kezdte Nightwish-beli pályafutását, ez idő alatt pedig mindösszesen öt nagylemezen hallható a hangja. Úgy fest, a vokalista kezd jól kijönni egykori kollégáival, hiszen a banda egykori basszerosa, Marco Hietala személyesen kért bocsánatot Turunentől, amiért kitették a bandából, majd rövidesen az is kiderült, miszerint Tuomas Holopainennel is váltottak pár szót – persze csak e-mailben. Tuomas egyébként egy finn lapnak mesélte el, hogy mélységesen megbánta Tarja kirúgását, most már belátja, hogy orvosolhatták volna a köztük dúló gondokat, az ügy pedig békésebb keretek között záródhatott volna le.

Most nagyon úgy fest, hogy az énekesnőt tárt karokkal várja vissza egykori zenekara, legalábbis a stáb, akik immár a második Crewish lemezen dolgoznak. A Crewish-t a Nightwish technikusai alapították, első számú céljuk pedig az, hogy teljesen új köntösbe burkolják a finn formáció legnépszerűbb dalait.

Első lemezük nagy sikerre tett szert, második alkotásuk pedig májusban kerül boltokba, Twice címmel, a korongon pedig nem kisebb személy fog újra mikrofont ragadni mint Tarja Turunen! Nem, ez nem áprilisi tréfa az énekesnő valóban újra rögzítette a Dark Chest Of Wonders című slágert, de Tuomas Holopainen sem maradt le a kiadványról, aki az I Want My Tears Back-ben fog muzsikálni.

„Olyan dalt akartunk, amit Tarja korábban már felénekelt az egyik lemezen. Nem lett volna helyes azt kérni tőle, hogy az új dalok egyikét adja elő.” – fogalmazott Kimmo Ahola.

Ahola elmondása szerint Tuomas Holopainennek nem volt kifogása az ellen, hogy Tarja részese legyen a projektnek, mi több izgatott lett a ténytől, hogy ismét egy lemezen szerepelhet Turunennel. Tarja egyébként a közelmúltban hintette el egy interjúban, hogy nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy egyszer újra Nightwish-énekesnő legyen, hacsak egy turné erejéig is.

 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása