Txus di Fellatio elmondta, miért olyan nehéz a Mägo de Oz énekesének lenni

gettyimages-1128605164-2048x2048.jpg

A Mägo de Oz már a kezdetektől fogva kiemelkedő szerepet tölt be a spanyol zenei szcéna szegletében, vélhetően már nincs olyan spanyol ajkú emberke, aki ne tudná mi fán terem a madridi alakulat – köszönhetik mindezt a Fiesta Pagana című bombaslágerüknek.

A Mägo de Oz frontemberének lenni annyit tesz, hogy mindez együtt jár egy amolyan kiváltsággal, ugyanakkor igen kemény elvárásoknak kell eleget tenni, különös tekintettel arra, hogy a vokálok szempontjából a zenekar  nótái egy cseppet sem átlagos regiszterben íródnak.

A méltán népszerű formáció mostanság igen nehéz időket él meg, ugyanis mind két énekesük komoly egészségügyi gondokkal küzd, s ezért helyettesekkel kell lebonyolítaniuk a még hátra maradt fellépéseket. Javier Domínguezt (Zeta) például egyszerre két énekes pótolja, a La Heavy-nek adott interjúból pedig kiderült, hogy mi is ennek a pontos oka.

 „Az énekesek most Charly (López) és Rafa (Blas), mindezt azért, mert rettenetesen nehéz a Mägo de Oz-ban énekelni, itt hatalmas regisztereket kell hozni. Ezt már számos interjúban elmondtam, s úgy fest, hogy az emberek már kezdik érteni: A Mägo de Oz kicsit olyan mint a Queen; nem ugyanaz elénekelni egy Radio Ga Ga-t, mint egy I Want It All-t, vagy egy Bycicle Race-t.” – boncolgatja a témát Txus, aki a folytatásban ki is tért a bonyodalmak miértjére.

collage58686886868578.jpg

„Vannak olyan énekesek, akiknél hiányzik a magas regiszter, a többi dalt azonban jól meg tudják csinálni, másoknál viszont már  túlságosan is sok a magas regiszter, amit nem mindig találnak el kiválóan; példának okáért ott van a cseppet csibészes Tu Madre Es Una Cabra című dalunk. Pontosan ezért van most két énekesünk, ami az egyikben nincs meg, azt a másik pótolni tudja.” – vallja, hozzátéve:

„A női éneknél Raquel (Xana Lavey) a fő énekes, neki van egy saját zenekara is, a Celtian, minden alkalommal, amikor velük koncertezett, az ő helyére is helyettest kellett találnunk. A helyettesek végül Alba Moreno és Elizabeth Amoedo (Against Myself) lettek.” – mondja a Patricia Tapiát helyettítő pacsirták kapcsán.

collage586868868685789.jpg  

Fotók forrása: RafaBasa, Getty Images, képernyőkép

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása