Simone Simons: „Sok vér folyt már a vallás nevében”

noname58839.jpg

Simone Simons 2002-ben szerzett magának hírnevet, amikor is étvette Helena Iren Michaelsen helyét a holland Sahara Dust nevezetű bandában, amit napjainkban Epicaként ismerünk. A formáció jellegzetessége, hogy a lemezeket általában egy meghatározott tematika jellemzi, legyen az a vallás, vagy egyéb más kultúrák kivesézése.

Az énekesnő nemrégiben rajongói kérdésekre válaszolt a Metal Hammer révén, mikor az egyik fanatikus kertelés nélkül rákérdezett a The Divine Conspiracy című lemez konkrét témájára, tekintve, hogy a lemezek általában egy központi téma köré épülnek és/vagy egy átfogó narratívát tartalmaznak; ennek jegyében merült fel, hogy az énekesnő szerint létezik-e olyan összeesküvés-elmélet, ami igaznak bizonyulhat...

„Rég elhatárolódtam már a vallásoktól, sajnos csak kellemetlen élményeim voltak, ettől függetlenül nem vagyok ellene a vallásnak. A The Divine Conspiracy a vallás szélsőségeiről és a veszélyeiről mesél, amikor az embereknek furcsa elméletekkel tömik fejét. A vallás persze lehet szép, de már sok vér kiömlött a nevében.” – fogalmaz, hozzátéve, hogy:

„Ezzel a lemezzel a különböző vallások szélsőségeit vettük górcső alá, hogy mi minden történt már, és még mi minden megy végbe most is, szóval igen, ahogy mostanság is látni véljük, ez bizony nagyon veszélyes lehet.” – magyarázza, kitérve a vallás veszélyeire.

maxresdefault_12.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása