Patricia Tapia elmesélte, milyen érzés volt fellépni egy futball meccsen

estadio_de_vallecas.jpg

Tíz évvel ezelőtt történt, hogy a Mägo de Oznak jelenése volt az Estadio de Vallecas-ban, vagyis a Rayo Vallecano stadionjában, amikoris a madridi alakulat épp az FC Barcelonát látta vendégül. A párharc végül 0:4-es végeredménnyel végződött, azonban kétségtelen, hogy ez egy minden tekintetben maradandó esemény volt.

A zenekar a meccs félidejében vonult pályára, mondani sem kell, hogy a dal amit előadtak, természetesen a Fiesta Pagana volt, ami immár 23 éve meghatározó himnusza a csapatnak, nevük valósággal egybeforrt a dallal, ismertségüket is méltán köszönhetik e rendkívül fülbemászó dalocskának. Patricia Tapia a Rokkerznek adott interjújában idézte fel a nem mindennapi fellépést, elmondása szerint sokkal kevesebb idejük volt felkészülni az egészre mint azt bárki gondolta volna...

„Emlékszem, ember ez egy teljesen más környezet volt, nem adtunk koncertet, mindössze egyetlen dalt játszottunk el, viszonylag rövid idő alatt. Szinte semmire sem volt időnk, minden olyan gyorsan történt, viszont nagyon jól éreztük magunkat, nagyon jó móka volt hirtelen a focipályán találni magunkat. Igazán furcsa, ugyanakkor gyönyörű élmény volt számunkra, a meccset is végig néztük. Nagyon jól éreztük magunkat, szívesen megismételném, hátha egyszer újra sikerül.” – mesélte.

Érdekesség, hogy egykor az a szóbeszéd járta, miszerint a Mägo de Oz fel lett kérve egy vadonatúj himnusz komponálására a Rayo Vallecano számára, mintegy méltóképpen megünnepelve a klub 90. évfordulóját. Isten tudja miért, de a tervek végül füstbe mentek, holott Txus di Fellatio már teljes egészében elkészült az alapötlettel, ami a kisfilmet illette. 

„Nem kértünk cserébe semmit, mindent a Rayo iránti tiszteletből csináltunk volna." – nyilatkozta egykor Txus az AS nevezetű sportlapnak. 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása