A példakép hatása: így énekel Nightwish-t Fernanda Lira!

collage582656.jpg

Fernanda Lira neve a Nervosa és a Crypta kapcsán csenghet ismerősen, ugyanis a tehetséges brazil hölgyemény mind két bandát sikerre vezette, jómaga pedig egyike azon énekesnőknek, akik a hörgést elsődlegesen, és úgymond kizárólagosan használja énektechnikájában.

Kevesen tudják, hogy Fernanda legnagyobb példaképe a Nightwish alapító-frontasszonya, Tarja Turunen, aki viszont lírai szoprán hangjával tűnt ki igazán a metál berkeiben, hatására pedig úgy kezdtek sokasodini a hasonló technikát alkalmazó énekesnők, minthacsak fénymásolóból szöknének ki.

„Szó szerint, a nap 24 órájában Nightwish-t énekeltem, ennek azonban meg volt az ára: két ciszta is keletkezett a hangszálaimon, mivel ugyanúgy énekeltem mint Tarja – persze technikailag teljesen rosszul.”mesélte korábban Fernanda, hozzátéve, hogy az édesapja révén jutott hozzá a Nightwish első DVD-jéhez (From Wishes To Eternity), Tarja pedig azonnal a példakápává vált, éppen ezért rendre a finn metálkirálynőt imitálta.

Noha senki sem gondolná, hogy a folyton morgó hangú Fernanda képes más technikákat is kipréselni a torkából, mintegy meglepetés gyanánt most bemutatta, hogy bizony maradt még benne annyi, hogy szinte tökéletesen lehozza a Tarja regiszterében íródott dalokat – azok közül is a legembert próbálóbakkat. Fernanda most egy videó útján mutatta meg sokszínűségét, amikor is mosogatás közben a Nightwish »She Is My Sin« című dalát énekelte, miközben a háttérben Tarja énekét is kiválóan hallani.

„Az egyetlen módszer számomra, hogy ne utáljam a mosogatás folyamatát, és annak minden egyes másodpercét az, ha a kedvenc dalaimat énekelhetem, felidézve kedves, érzelmes emlékeket, vagy ha sorozatgyilkos-sorozatokat nézek, máskülönben csak a harag és a hab marad.” – kommentálta a felvétel mellékleteként mókásan.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Fernanda Lira (@fefemetal) által megosztott bejegyzés

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása