Elkezdte új lemeze rögzítését a Nightwish!

tumblr_fa376c55416f6716a4b4bebef0e99160_15f20f4b_1280_1.jpg

Hivatalosan is elkezdődtek a munkálatok a Nightwish háza táján, a zenekar ugyanis 2024-re harangozta be vadonatúj nagylemeze megjelenését, amely sorban a csapat tizedik alkotása lesz. Tuomas Holopainen elárulta, hogy több, mint tíz dal készült el az újdonságra, amely egyébként egy triógia lezárásaként szuperál majd.

„Ami az új zenéket illeti, jelenleg 12 dalunk van demo formában, amiket az egész turné alatt hallgattunk. Óriási megtiszteltetés, hogy már idő előtt ebbe a helyzetbe keveredtünk, hiszen csaknem egy teljes évünk van a stúdiózásig.” – fogalmazott egy évnek ezelőtt a zenész. – „Minden képzeletünket felülmúlva alapozhatunk ezekre az ötletekre. Ez egy hosszas, de nagyon kedves folyamat, ami igazán izgalmassá teszi a zenénket. Zenészként, nekem ez a kedvenc részem. Félreértés ne essék, szeretem a stúdió nyújtotta élményt is, az élő show-kat is, és persze a turnékat is, de az első találkozás az új zenékkel, óriási hatást gyakorol rám, csodálatos pillanat ez számomra, és egyben a legvarázslatosabb dolog ezen a világon.” – tette hozzá.

A zenekar az új album nyomán kíván pontot tenni azon történetszál végére, amely a 2015-ös Endless Form Most Beautiful révén indult hódító útjára, míg a 2020-as Human. :ꟾꟾ: Nature. során kerül leginkább górcső alá, a végkifejlet azonban az egyelőre még cím nélküli alkotáson elevenedik majd meg.

„Miután elkészült az Endless Form Most Beautiful azonnal tudtam, hogy még több dalt kell írnom erről a témáról, hiszen oly sok felfedezni való van, amit el kell mondani a világnak. » Még nem végeztünk ezzel « gondoltam, a Human. :II: Nature esetében is hasonlóan azt éreztem, hogy még ezzel sincs vége. Csináljunk még egyet. Még egy utolsót.” nyilatkozta Holopainen.

„Bizonyos szempontból a következő lemezünk egy trilógia lezárása lesz, ami az Endless Formsszal és a Human. :II: Nature-rel kezdődött. Természetesen ezúttal is lesznek majd óriási meglepetések, de úgy gondolom, hogy ez mégiscsak a Human. :II: Nature. folytatása lesz.” – egészítette ki.

Mint ismeretes, a zenekar korábban egy hivatalos közlemény útján közölte a fanokkal miszerint nem indulnak turnéra az új lemezzel, mi több, bizonytalan időre szögre akasztják a hangszereiket, noha ettől függetlenül nem tervezik a feloszlást mint lehetőséget. Mindezeken túl, az sem titok, hogy turné helyett kisfilmek publikálásával fognak jelet adni magukról, az elsődleges információ szerint, pedig mindösszesen három klipet terveznek megjeleníteni a közeljövőben.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása