Ben Metzner: „Sokan mondták, hogy a Feuerschwanz névvel nem lehetünk sikeresek“

354060905_1276792223150451_595233271857225458_n0.jpg

Július 7-e helyett, július 21-én tölti fel a lemezboltok továbbra is üresen álló polcait a Feuerschwanz vadonatúj nagylemeze, ami a Fegefeuer elnevezést kapta. A srácok egyelőre két kislemezes dalt osztottak meg a kiadványról, a Bastard Von Asgard, valamint a Berzerkermode keretein belül, a minap azonban kiderült, július 6-án érkezik a aharmadik kedvcsináló, a lemezt is nyitó SGFRD Dragonslayer című dal keretein belül.

A Fegefeuer-t megelőzően, a Metal Hammer gondozásában további egy újdonság kerül még publikálásra, ami a Maximum Berzerker elnevezést kapta, és amely kiadvány mindösszesen 8 tételt foglal magába – ezek immár hallhatóvá váltak.

A limitált példányszámú kiadványon olyan dalok lesznek hallhatók, mint a Fegefeuer fentebb már említésre került felvezetői, majd ezt követi néhány, a tavalyi Summer Breezen előadott szerzemény, a méltán sikeres Schubsetanz blackmetálos változata, illetve két igazán ritka csemege, az Untot Im Drachenboot, valamint a Kampfzwerg angol nyelvű változata, tehát a Death On The Dragonship és a Wardwarf.

A zenekarral egy alapos interjút is készítettek, melynek töredékét, amolyan ízelítő gyanánt publikálták, ennek nyomán pedig rávilágítást nyerhetünk arra, hogy az egykoron bohócként szuperáló, szőrszálhasogató szövegeket produkáló német brigád, hogyan kezdett el évről évre megkomolyodni, majd váltak nemzetközi szinten is elismertek és közkedveltek.

Ben Metzner szerint nemcsupán a zenekar nevében találtak kivetni valót a kritikusok, de a művésznevüket is keményen leszólták, noha elmondása szerint emiatt történtetek bizonyos változtatások, az elmúlt évek sikerei viszont arra ösztönözték őket, hogy ismét visszatérjenek az eredeti művészneveikhez.

bandfoto_2014_final_1.jpg

Ben például Prinz R. Hodenherz III néven lépett színpadra évekig, majd ebből született meg az elmúlt években általa használt Hodi becenév (a Hodenherz rövidítése), az alapító Peter Henrici pedig simán csak elhagyta a zenekar nevét is fémjelző Feuerschwanz nevet és Hauptmann-ként képviseltette magát. Nos, mint kiderült, a zenekar tudatosan döntött úgy, hogy neveiket inkább rövidebb formában használják, ennek oka pedig nem más mint a kritika, illetve, hogy az általuk választott nevek sok esetben hátráltatták őket.

„Sokan mondták, hogy a Feuerschwanz zenekarnévvel mindez elérhetetlen, a színpadi nevekkel pedig minden csak rosszabb lesz. Ez mondjuk éveken át óriási akadályt jelentett a számunkra.“ – bontakozik ki a német sajtónak Ben.

„Most, hogy főzenekarként játszunk, ismét kiállhatunk és büszkén kimondhatjuk a teljes művészneveinket: »Prinz Hodenherz vagyok, és megcsináltam«. Addig mentünk és csináltuk, amig a tönkretett hírnevünk újra fel nem ragyogott.“ – teszi hozzá büszkeségtől fűtve.

337259446_1596668500760109_1540078573896736280_n.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása