Feuerschwanz: a Fegefeuer mindenhol tarol!

noname0_5.jpg

Dacára annak, hogy két hét késéssel érte el a boltok polcait a Feuerschwanz vadonatúj nagylemeze, a Fegefeuer (kritika ITT) most fele annyi idő alatt lett listavezető, mint a két éve debütált Memento Mori!

„Két éven belül, már másodszor első helyen vagyunk –  ha valaki ezzel jött volna nekünk a karrierünk elején, amikor még poénokat énekeltük a mézsörről, akkor egészen biztosan kiröhögtük volna, és addig énekeltünk volna, amíg le nem szédülünk a színpadról (ami mondjuk nem is lett volna olyan rossz, hiszen amúgyis kevesebb ember állt a színpad előtt, mint ahány a színpadon volt).“ – fogalmazta meg örvendetes bejegyzését a zenekar, akik egyúttal ismét rávilágítottak arra, hogy bizony nem volt könnyű számukra a kezdet.

„Most, hogy ilyen győzelmet ünnepelhetünk – bár még az előző első helyünket sem igazán emésztettük meg – egyszerűen fergeteges! Mindezt pedig Nektek köszönhetjük! Az mellékes, hogy a kezdetek óta követsz-e minket, vagy csak most csatlakoztál hozzánk. Lezajlott egy újabb, epikus albumcsata, és győztünk!“ – szóltak büszkén a rajongóhoz, ugyanakkor a rádiókhoz is akadt egy-két szavuk:

„Kedves rádióbarát-mainstreamvilág: Itt egy őrületes, színes és fantasztikus zenei világ, ahol az emberek együtt izzadnak és énekelnek, ahol a zene még mindig kézzel készül, ahol furcsa hangszereket használnak, és ahol egyszerre van hely egy harcitörpének és egy valkűrnek!“ – kommentálták egyebek mellett.

Mint ismeretes, a Feuerschwanz felemelkedése 2018-ban indult el, amikor is piacra dobták a Methämmer című lemezüket. A formáció ezek után üstökösként robbant be a köztudatba, különösen 2020 nyarán, amikor megjelent a csapat egyik ikonikus lemeze, a Das Elfte Gebot (kritika ITT). Ettől fogva nem ismertek lehetetlent, a 2021-es debütálású Memento Mori (kritika ITT) pedig ékes bizonyítéka volt annak, hogy a zenekar előtt még az eddigieknél is fényesebb jövő áll. 

 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása