Hoppá! Tarja lett volna a Mägo de Oz nagydobása!

397437394_888755885939946_7181056655810107371_n0.jpg

Alicia En El Metalverso címmel jelenik majd meg januárban a Mägo de Oz vadonatúj nagylemeze, amely az első közös lemez lesz Rafa Blas énekessel. A formáció októberben publikálta az első felvezetőt, az El Sombrerero Loco című dal keretén belül, mely nótáról most egy érdekes történet is napvilágra került Txus di Fellatio jóvoltából.

A Mägo egyébként rövidesen előrukkol majd a második kislemezével is, amit december 22-én fognak publikálni, a választott tétel pedig a Seremos Huracán, mely nóta egyébként az első kislemez lett volna, csakhogy nem készült el idejében a hozzá készül kisfilm.

„Történt egy kis baleset a lemez kapcsán, amit el is magyarázok. Összeültünk a bandával, és eldöntöttünk, hogy három kislemezünk lesz. Az első a Seremos Huracán lett volna, majd a második az El Sombrerero Loco, a harmadik pedig a Luna de Sangre. Időhiány miatt végül nem sikerült idejében leforgatni a Seremos Huracán klipjét, ezért úgy döntöttünk, hogy akkor elsőként egy dalszöveges klipet teszünk közzé, hogy befejezhessük a kisfilmet, amit majd december 22-én fogunk megosztani.” – újságolta a hírt a dobos, aki utólag nagyon büszke arra, hogy változás történt a sorrendben.

„Most, hogy látjuk az összképet, rájöttünk, hogy a második kislemeznek valójában elsőként kellett megjelennie, már csak a kereskedelmi kérdést illetően is, hiszen a kislemezeknek rendre fülbemászóknak kell lenniük.” – tette hozzá.

A csapat persze rendre megkapta az új dal kapcsán, hogy hol az Alderaan egyetlen kislemezére hajaz, hol pedig a Nightwish köszön vissza a dalról...

„Persze, hogy hasonlít az Alderaan stílusára az El Sombrerero Loco, ami logikus, hiszen ugyanaz a zeneszerző. Az van, hogy dolgozom a Bürdelben, az Alderaanban és a Mägóban is, és igen, vannak olyan dolgok, amiket a Mägóval most próbáltam ki, kifejezetten ezen a lemezen, így nem csoda ha hasonlóságot fedezel fel a dalokban, hiszen mind három zenekarnak én vagyok a zeneszerzője.” – kommentálja.

Mindeközben az is kiderült, a Nightwish-féle hasonlat nem is tudható be véletlennek, ugyanis az eredeti tervek szerint a Nightwish alapító-énekesnője, Tarja Turunen lett volna a Mägo de Oz legnagyobb attrakciója az új lemezen, ám ez a közreműködés még várat magára...

„Nagyon bírtam, amikor azt mondták, hogy »normális vagy, ember, ez totál úgy hangzik, mint a  Nightwish«, nos igen, ez szándékos volt, hiszen a legelején még úgy volt, hogy Tarja fogja énekelni a dalt, már minden készen állt arra, hogy felvegye, viszont most nemrég adta ki az új albumját. A helyzet az, hogy akin keresztül megtörtént az egyezség, azt mondta, hogy február-március környékén jelenjen meg a dal, de mi nemet mondtunk. Szóval most a helyzet az, hogy Tarja és a Mägo de Oz együttműködésére a következő Mägo-lemezig biztosan várni kell.” – fedte fel a tényeket, biztosítva a rajongókat arról, hogy Tarja és a Mägo de Oz egészen biztosan fognak még együtt dolgozni a jövőben.

„A dal eleje angolul lett megírva, mivel természetesen Tarjának is könnyebb lett volna elénekelni, sőt, ő akarta angolul énekelni. Most bár megértik az emberek, hogy miért is van angolul a nóta eleje, szerettük volna, ha jól érzi magát miközben énekel, de sajnos ez a kollaboráció most nem jöhetett létre. Később persze mi magunk is rájöttünk, hogy sokkal jobban fest angolul, hiszen fülbemászó és könnyebben megragad a fejekben. Szóval, ez az oka annak, hogy angolul írtuk meg a sorokat, amiket végül Alba és Eli énekeltek fel, így sokkal líraibb lett, de ugyanúgy Nightwish-hatású, ami szándékos lépés volt, mivel a fejemben tökéletesen kép született arról, hogy hogyan kell szólnia a dalnak.” – nyugtázta.

via Rafa Basa

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása