Premier! Mägo de Oz – El Sombrerero Loco

391613549_879194316896103_5591950065635535199_n.jpg

Januárban kerül boltokba az új felállású Mägo de Oz vadonatúj nagylemeze, ami az Alicia En El MetalVerso elnevezést kapta. Mint ismeretes, az új dalokat immáron Rafa Blas tolmácsolásában hallhatjuk, aki márciusban váltotta a zenekart tizenegy éven át szolgáló Javier Domínguez-t.

Távozott továbbá a csapatból Patricia Tapia énekesnő is, aki tizenhét éven keresztül erősítette a spanyolokat, őt az új lemezen vendégként fogja pótolni Elizabeth Amoedo, Alba Moreno valamint Xana Lavey.

Az újdonsült korong alaptörténetét természetesen az Alíz Csodaországban (Alice In Wonderland) ihlette, Txus di Fellatio költeményei azonban több, mint kortárs változatban csapnak le a hallgatóságra. A Txus-féle Alicia transznemű és pszichológsra szorul, ugyanis nap mint nap olyasmivel kell szembe néznie, mint a zaklatás, az anorexia, a félelem és mindezek fejében a depresszió.

A spanyol kiválóság a mai napon publikálta az első felvezetőt, az El Sombrerero Loco című dal keretein belül, mely alak egyébként a történetünkben szereplő Alicia legjobb haverja, aki neves egyszerűséggel egy csavargó, és akinek köszönhetően a későbbiekben La Reina Roja is színre lép, aki YouTuber.

Eme őrült és egyben modern megközelítésben kíván tehát visszatérni a spanyol metál legnagyobb varázslója, de ha ez még nem lenne elég, az elsődleges hírek alapján, a formáció a vérfrissítésnek hála sikeresen túlnőtt önmagán, olyannyira, hogy a most érkező korongot hirdetik a valaha kiadott legkeményebb, legzúzósabb, legmetálosabb lemezüknek, ami cseppet sem hasonlítható össze az eddigi munkáikkal, noha ezúttal is igyekeztek megtartani a Mägo de Oz legfőbb esszenciáit.

Megállapítható, hogy a három dáma különböző orgánuma valóban megidézi a Nightwish-t, Rafa Blas tökéletesen beilleszkedett a bandába, noha a fanok elmondása szerint, most már kevésbé ismerhető fel az egykori Mägo de Oz, a zenekarnak ugyanis igencsak ikonikus hangjai voltak a kezdetek óta, most pedig pontosan úgy szólnak, mint a spanyol metálbandák 70%-a.

portadaaliciaenelmetalverso.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása