Klippremier: Mägo de Oz – Seremos Huracán

413790387_906014461089808_5139415242097159433_n.jpg

Alicia En El MetalVerso címmel jelenik majd meg a Mägo de Oz vadonatúj nagylemeze, amely az első közös kiadvány lesz Rafa Blasszal a fedélzeten. A zenekar még októberben mutatta be a korong első kedvcsinálóját, az El Sombrerero Loco című nóta keretén belül, amelyről nemrégiben derült ki egy érdekes információ.

Txus di Fellatio egy interjú során ugyanis világosan rámutatott arra, hogy szándákosan lett nightwishes a nóta, ugyanis az eredeti tervek szerint a Nightwish alapító-énekesnője, Tarja Turunen énekelte volna fel az angol sorokat, ám ez a közreműködés még mindig várat magára.

„Nagyon bírtam, amikor azt mondták, hogy »normális vagy, ember, ez totál úgy hangzik, mint a  Nightwish«, nos igen, ez szándékos volt, hiszen a legelején még úgy volt, hogy Tarja fogja énekelni a dalt, már minden készen állt arra, hogy felvegye, viszont most nemrég adta ki az új albumját. A helyzet az, hogy akin keresztül megtörtént az egyezség, azt mondta, hogy február-március környékén jelenjen meg a dal, de mi nemet mondtunk. Szóval most a helyzet az, hogy Tarja és a Mägo de Oz együttműködésére a következő Mägo-lemezig biztosan várni kell.” – osztotta meg a zenész.

A csapat szekere azonban szépen zakatol az új felállással, olyannyira, hogy most újabb felvezetőt tettek közzé, a Seremos Huracán képében, amely egy kisfilm kíséretében került publikálásra. Érdekesség, hogy az eredeti tervek szerint ez a dal lett volna a csapat első kislemeze, csakhogy történt némi csúszás, melynek eredményeként a fent is említett tétel került ki elősként.

„Történt egy kis baleset a lemez kapcsán, amit el is magyarázok. Összeültünk a bandával, és eldöntöttünk, hogy három kislemezünk lesz. Az első a Seremos Huracán lett volna, majd a második az El Sombrerero Loco, a harmadik pedig a Luna de Sangre. Időhiány miatt végül nem sikerült idejében leforgatni a Seremos Huracán klipjét, ezért úgy döntöttünk, hogy akkor elsőként egy dalszöveges klipet teszünk közzé, hogy befejezhessük a kisfilmet, amit majd december 22-én fogunk megosztani.” – mesélte

Az Alicia en el MetalVerso alaptörténetét természetesen az Alíz Csodaországban (Alice In Wonderland) ihlette, noha Txus di Fellatio költeményei több mint kortárs változatban csapnak le a hallgatókra. A Txus-féle Alicia transznemű és pszichológusra szorul, ugyanis nap mint nap olyasmivel kell szembe néznie, mint a zaklatás, az anorexia, a félelem és mondjuk úgy, hogy a depresszió sem kíméli a főszereplőt – ebből kapunk most némi ízelítőt a Seremos Huracán klipjében. 

 

Dallista:

1. Alicia en el metalVerso 

2. El sombrerero loco

3. MetalVerso

4. Seremos huracán

5. Como un susurro 

6. Luna de sangre  

7. Somos los hijos del rock 

8. Por si un día te pierdes 

9. La voz de los valientes

portadaaliciaenelmetalverso.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása