Vad tervekkel készül Tarja és Marco Hietala!

tarja-turunen-18.jpg

18 év telt el azóta, hogy utoljára egy színpadon állt Tarja és Marco Hietala, kiknek kettőse anno nemcsak a Nightwish, de az egész szimfonikus-metál legmeghatározóbb duettpárosa volt. A finn nagyágyúk először 2017-ben duetteztek ismét a Raskasta Joulua keretén belül, majd idén két alkalommal is előadták a The Phantom Of The Operát, mely nótát a Nightwish révén tettek egy fokkal népszerűbbé, a 2002 Century Child című lemezen.

Mint kiderült, a finnek jövőre közös turnéra indulnak, melynek keretein belül további meglepetésekkel árasztják el a nagyérdeműt, így a Fantom után további klasszikusok megjelenésére is nyugodt szívvel fel lehet készülni.

Az énekesnő most a finn Radio Rock-nak mesélt a nemrégiben megjelent karácsonyi lemezéről, mindezeken felül, szóba került a Marcóval való közös munka, kiderült, ugyanis, hogy az énekesek számolnak még egymással a jövőben. 

„Hogy is mondjam... Azt hiszem, hogy mindketten idegesek voltunk picit, Marco talán még jobban is, mint én. Én úgy éreztem, hogy átjár a béke, a nyugalom és a derű, noha mélyen legbelül forrt a vérem rendesen, mivel a közönség annyira átérezte a helyzetet.” – fogalmaz a svájci fellépés kapcsán, ahol 18 év után először adták elő újra a The Phantom Of The Operát.

„Már a próbák során is rengetegen álltak a nézőtéren, ők már a próbák alatt is folyamatosan üvöltöttek, mivel pontosan tudták, mire számíthatnak majd este. Hihetetlen pillanat volt, nagyon csodás volt, amit mindenképp meg kellett ismételnünk Olavinlinnában. Hamarosan Dél-Amerika-szerte fogunk turnézni, ahol sok mást is előadunk majd.” – folytatta.

Noha Tarja korábban már elárulta, hogy a Marcóval való reunion egy szuper érzelmes pillanat volt, most ismét megerősítette álláspontját, elmondása szerint ugyanis a The Phantom Of The Opera Marco és az ő dala, ami csakis ebben a formában az igazi, dacára annak, hogy az énekesnő egy rakás tehetséges énekessel előadta a nótát szólókoncertjein.

„Szuper érzelmes volt, mivel a The Phantom Of The Opera egy olyan dal, amit 18 éve nem adtunk elő közösen. Ez a 18 év természetesen rám értelmezhető. Számos férfi énekessel előadtam már ezt a dalt – tényleg sokan voltak –, viszont amikor ismét Marcóval énekeltem, azt éreztem, hogy ez az igazi. Úgy érzem, hogy ez a mi dalunk, mindig is a mi dalunk volt. És azt hiszem, hogy ő is ugyanígy érez. Hosszasan elbeszélgettünk a fellépés után, ami mindkettőnknek jót tett. És az, ami kettőnk között történt a színpadon az a közönségnek is maximálisan átjött. Ami azt illeti, azóta is tartjuk a kapcsolatot egymással, ugyanis vad terveink vannak a jövővel kapcsolatban.” – osztotta meg gondolatmenetét.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása