A múltat és a jelent egyesíti új lemezén az Epica

13737667_1349551455058532_7721190428803551843_o.jpg

Köztudott, miszerint új, sorban kilencedik nagylemezén dolgozik a holland Epica, mely korongot valamikor 2025-ben kaphatja kézhez a nagyérdemű. A zenekar rövidesen az utolsó simításokat is befejezi az alkotáson, amely igencsak különleges körülmények között került felvételre, tartalma pedig az eddig megszokottakhoz hasonlóan merőben grandiózus lesz.

Simone Simons, a formáció énekesnője nemrégiben a MariskalRocknak mesélt az új kiadványról, melynek kapcsán megtudhattuk, hogy rövidesen debütálni fog az első felvezető!

„Az a terv, hogy a nyár vége felé kiadunk egy kislemezt, az album pedig 2025-ben jelenik majd meg. Örülök és büszke vagyok, hogy minden a tervek szerint alakult, mert egy újabb csodálatos Epica-album fog érkezni. Hozzáadtunk néhány új elemet, ugyanakkor visszatértünk az Epica gyökereihez, már alig várom, hogy hallhassátok. Imádom az »Omegát«, sokat turnéztunk vele, ezáltal csodálatos élményekben volt részünk, de amikor egy turnéciklus végére érsz, kezded érezni, hogy ideje már új albumot készíteni, amit igyekszünk legalább olyan jóra, ha nem jobbra készíteni, mint az előzőt. Folyton erre törekszünk, szeretünk kicsit megújulni.” – mesélte az idén szólólemezzel is jelentkező kiválóság.

Az énekesnő nyíltan vállalja, hogy szabadszájú, így nem is kétség, hogy az alábbiak szerint értékeli a jövőre érkező alkotást:

„Lesznek rajta kibaszottul kemény dalok, egy gyönyörűszép ballada, és egy filmszerű darab is. Lesz továbbá egy nagyon pörgős dal, azon túl egy doomos és egy melankolikus is, tehát hihetetlenül erős riffekkel lesz tele, és szerintem ez lesz az Epica eddigi leg epikusabb lemeze.” – fogalmaz.

A zenekar néhány éve újra piacra dobta 2009-es sikerlemezét, a Design Your Universe-t, amely közvetlen az előtt került megjelenésre, hogy a banda kiadta volna a 2021-es Omega című korongot. Okkal merül fel tehát a kérdés, hogy a klasszikusok irányt mutattak-e az új lemez készületei során?

280889106_537903247703479_5331831355086041359_n.jpg

„A »Design Your Universe« arany kiadása inspirált bennünket az »Omega« megírásában – imádom ezeket a dalokat. A »Tides Of Time«, a »Burn To Cinder«, és az »Unleashed« mind klasszikusok. Mondtam is a srácoknak, hogy jó lenne visszatérni a gyökereinkhez, ami mindvégig inspirált bennünket, amikor az »Omegát« szereztük, majd elkészítettük a »The Alchemy Projectet«.” –   ecsetelte, hozzátéve, hogy:

„A kilencedik Epica-lemezt is ugyanúgy vettük fel, mint a »The Alchemy Projectet«, a zenészek együtt zenéltek, minden egyazon szobában és egy időben került felvételre, ezáltal egy sokkal kompaktabb, organikusabb hangzást alkottunk. Nagyon jól éreztük magunkat, így legalább senki sem volt egyedül, volt társaság, akivel lehetett nevetni, kiabálni, sőt még veszekedni is. Én egyedül voltam, amikor felvettem az énekes részeimet, viszont a srácok többször is meglátogattak. A közös felvétel mindig előnyt jelent a végeredmény szempontjából.” – fejezte.  

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása