Harmadik lemezét rögzíti az Auri!

tumblr_4ec54b17ee3c15eb00deed6a8a31c0eb_fc5987b4_640.jpg

Jövő pénteken hivatalosan is átlépi a debütálás kapuját a Nightwish tizedik nagylemeze, a Yesterwynde, ami annyit tesz, hogy Tuomas Holopainen előtt szabad a terep az újbóli komponálást illetően.

A finn mágus sosem nyugszik, hiszen, ha nem egy új Nightwish-lemezen ügyködik, akkor másik projektjének, az Aurinak hódol be, mely formációt feleségével, Johanna Kurkelával, valamint Troy Donockleyvel közösen hozott létre. Mint kiderült, a trió már gőzerőkkel ráfeküdt harmadik korongjára, amellyel olyannyira jól haladnak, hogy már az éneksávok felvételénél tartanak – újságolta el az énekesnő közösségi oldalain keresztül.

Tuomas Holopainen korábban arról is örömittasan mesélt, miszerint a zenekar idejét látja annak, hogy stúdióprojektből turnézó alakulattá váljanak, ugyanis nagyon szeretnék már a színpadon is bemutatni különleges atmoszférával megáldott szerzeményeiket. Tekintve, hogy a Nightwish bizonytalan időre szünetre vonul, vélhetően most érkezik el az Auri ideje, hogy megtöltse nézősereggel a koncerthelyszíneket.

„Az Aurit főként mellékprojektként hoztuk létre. A legfőbb célunk pedig az volt, hogy jól érezzük magunkat, és bár eleinte nem terveztünk több albumot, miután az első lemezünket befejeztünk, rájöttünk, hogy ez egy olyan projekt, amit mindannyian szeretünk, és a közös zenélést is nagyon élvezzük. Emiatt döntöttünk úgy, hogy több lemezt is készítünk, amit majd a koncerteken is bemutatunk." – nyilatkozta le néhány éve Holopainen.

 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása