Hamarosan meghódítja a színpadot az Auri!

tumblr_db0476f4dc4894fc3aa1e2ff4b3e59db_e8e820a7_1280.jpg

Tuomas Holopainen bőséges tervek birtokosa, ugyanis a zenész jelenleg is a Nightwish új lemezén ötletel, ugyanakkor ünneplésre is bőven van oka, hiszen a feleségével alapított  Auri nevezetű formációja a közelmúltban jelentkezett új albummal, melynek kapcsán egy spanyol lap kapta mikrofonvégre az igen bőbeszédű dalszerzőt.

Előző cikkünkben már beszámoltunk a Nightwish-t övező teátrális helyzetről, melynek alapvető kulcsmomentuma, hogy a finn zenész Marco Hietala kilépése óta rettegésben él anyacsapatát illetően, a félelme és a zenekar feloszlatásának híre pedig messze nem alaptalan – állítja Holopainen.

A második album kapcsán az az érzésem, hogy az Auri egy hosszú távú projekt lesz. Egyetértesz ezzel?

„Természetesen egyetértek. Őszintén megvallva, mindaddig nem vettük ezt észre, amíg be nem fejeztük az első lemezünket. Az Aurit főként mellékprojektként hoztuk létre. A legfőbb célunk pedig az volt, hogy jól érezzük magunkat, és bár eleinte nem terveztünk több albumot, miután az első lemezünket befejeztünk, rájöttünk, hogy ez egy olyan projekt, amit mindannyian szeretünk, és a közös zenélést is nagyon élvezzük. Emiatt döntöttünk úgy, hogy több lemezt is készítünk, amit majd a koncerteken is bemutatunk."

Az az érzésem, hogy az Auri békét ad neked, hiszen másrészt egy nagyszerű együttest vezetsz, ami nagy elkötelezettséggel jár. Úgy tűnik, ezt az albumot most mindenféle nyomás nélkül rögzíthetted, és elfelejthettél mindent, ami körülötted zajlik.

„Szem előtt kell tartanunk, hogy a Nightwish 25 éves múltra tekint vissza, és a zenekarnak hat tagja van, ez egy hatalmas gépezet. Az Auriban teljesen más a helyzet. Mi hárman vagyunk, és azt tehetünk, amit csak akarunk, a lehető legtöbb módon kísérletezünk, ilyen értelemben persze nagyobb is a szabadság.

Mint már említettem, mind két projekt csodás. Most kiadtuk az Auri új albumát, az elmúlt hónapokban pedig a Nightwish új lemezére koncentráltam, ami később fog megjelenni. Ebben az értelmezésben olyan, mintha a két projektünk két gyerek lenne, akik más udvaron játszanak. Az egyik nagyobb, a másik kisebb. (nevet)"

nightwish-foto-2015.jpg

Nem gondolod, hogy minden projektben más módon fejezed ki az érzelmeidet? Esetleg az Auriban mélyebben el tudsz mélyülni az érzelmeidben?

„Mindkét zenekar zenéje és szövege ugyanarról a helyről származik. Nem hinném, hogy túl sok különbség lenne a zene filozófiája és a kívánt érzelem átadásában. A végén mindig azt fejezed ki, amit látsz és amit átélsz. » Ez a dal most miért megy a Nightwish-nek? Ez most miért az Aurinak?« A válasz az, hogy zaj van a fejemben, aminek ki kell jönnie. Úgy értem, a történetet valamilyen módon el kell mesélni, ez vagy az Auri vagy pedig a Nightwish révén történik."

Végtére is, azt hiszem, a Nightwish olyan mintha egy nagy családban élnél.

”A családi problémák nehézkessé tudnak válni. Sokszor egy kapcsolatban is nehéz meglenni, és itt csak két emberről van szó. Sokszor nehéz kapcsolatot létesíteni hat emberrel, hiszen folyton dolgozni kell... Ugyanakkor rendre rá kell jönnöm, hogy milyen kiváltságos helyzetben vagyunk a Nightwish-sel. Folyamatosan emlékeztetem magam erre a kiváltságra, hiszen szenvedélyesen csinálhatom, amit szeretek, zenét alkotok, írok, előadok, utazok a világban és még meg is élhetek mindebből. Egy szóval, nincs miért panaszkodnom, és továbbra is megpróbálok mindent egyben tartani. A kommunikáció nagyon fontos."

 Mit várhatunk Tuomas Holopainen zenei jövőjét illetően?

„Jelenleg a Nightwish következő lemezére koncentrálok, ami az elkövetkezendő két évben az életem részét fogja képezni. Remélhetőleg, a Nightwish hamarosan az útra is visszatér, habár a járvány miatt ezt senki sem tudja biztosra. Másrészt, valamikor az Aurival is esedékes lesz néhány koncert, ugyanakkor remélem, hogy két-három év múlva kiadhatjuk majd a harmadik albumunkat. Alapvetően most erre a két dologra koncentrálok. Van még egy régi Black-Metál bandám is, a Darkwoods My Betrothed. Augusztus 30-án adtuk ki az első kislemezünket, ami nagyon izgalmas."

rebelpix_music_nightwish_027-800x5330.jpg

©Habár lapunk nem híve annak, hogy szóról szóra közöljük más kollégák munkáját, most mégis arra kényszerültünk, csupán amiatt, hogy azért mégse érje már szó a ház elejét, ha esetleg a forrásunk egy kicsit elferdít egy s mást, mi pedig tovább közöljük az aktuális híreket! Cikkeink sem korábban, sem az elkövetkezendőkben nem tartalmaznak részrehajlást, az eredetileg elhangzott szövegen semmilyen módon nem változtatunk, nem veszünk el lényeges dolgokat, melyek más színben tüntetnék fel a szöveget, és nem is adunk hozzá hamis adatokat, hiszen célunk nem ezen alapszik!

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása