Charlotte Wessels a rajongóiról: „A sikereket közösen érjük el”

unnamed_7.jpg

Szeptember 20-án jelent meg Charlotte Wessels új, sorban harmadik szólólemeze, amely a The Obsession címet viseli. A Delain egykori énekesnője ismét nagy sikerrel bizonyította, hogy őt bizony nem érdemes beskatulyázni, ugyanis továbbra sem fél feszegetni a határait, művészi szabadságának pedig mindennél jobban teret ad, így a műfajokat is előszeretettel váltogatja a hanghordozókon.

A holland művésznőt a Female Fronted Power faggatta ki a közelmúltban, a beszélgetés során pedig nemcsak arról mesélt részletesen, hogy miként állt össze saját bandája az új lemezre, de azt is készségesen elmesélte, hogy mennyi mindent köszönhet annak, hogy a Patreonon és azon túl is rendszeresen támogatja őt hűséges rajongóbázisa.

A The Obsession több szempontból is meglepő dalcsokor lehet a fanatikusoknak, ugyanis Charlotte rengeteg olyan elemet pakolt a dalaiba, amelyek korábban abszolút nem voltak jellemzők pályafutására, most mégis úgy döntött, hogy teret ad a sokszínűségnek, ehhez viszont az kellett, hogy a pincéjét maga mögött hagyva ismét hús-vér zenészekkel alkosson.

„Boldoggá tesz, hogy minden a tervek szerint alakult. Két évvel ezelőtt, körülbelül a »Tales From Six Feet Under Vol II« megjelenésekor realizáltam magamban, hogy a következő lemezemet semmiképp sem szeretném egy válogatásalbum példájára összerakni, olyan dalokból, amelyeket egymagam készítik, digitális hangszerekkel. Nem sokra rá meg is született a hagyományos lemez gondolata, amely által hónapokon át dolgozhatok a dalokon, a digitális hangszereket pedig hús-vér zenészekre cserélhetem, míg a hangzás és a tematika kapcsán egy sokkal koncentráltabb albumot készíthetek. Izgatottá tett, hogy minden jól sikerült, mindenki munkájával elégedett vagyok, a zenekar egészen elképesztő volt, de a többiek is, akik részt vettek a lemez elkészülésében.” – újságolja lelkesen.

Charlotte zenészeit jobbára a Delain egykori tagsága alkotja, vagyis pontosan azok a zenészek, akik 2021-ben Charlotte oldalán fordítottak hátat a Delainnek.

„Sosem váltunk el úgy igazán egymástól, hiszen folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, zenei viszonylatban pedig akkor találtunk ismét egymásra, amikor csináltunk néhány show-t a »Tales From Six Feet Under«  és a »Tales From Six Feet Under Vol II« lemezek dalaiból. Óriási élmény volt ismét egy színpadon állni velük, és hogy újra megoszthattam velük a pillanat gyönyöreit. Aztán az egészet új szintre emeltük azzal, hogy bevontam őket az új albumom folyamatába...kíváncsi voltam, miként tudnak úgy összességében hozzájárulni a dalokhoz, és nemcsak akkor, amikor a saját részeiket kell feljátszaniuk. Úgy érzem, mindenki bele tudta tenni szívét-lelkét a dalokba, és igazán jó volt látni, ahogyan túlszárnyalják az elképzeléseimet, és hogy ugyanaz az izgalom tombol bennük is, mint bennem a projekt legelején.” – folytatta.

456332241_1069609544520877_1317916411958907960_n.jpg

Okkal merül fel a kérdés, hogy az énekesnő, milyen visszhangot remél az újdonságtól, illetve, hogy véleménye szerint, célba érnek-e dalokba font üzenetek és lelkifröccsök.

„Alapvetően én csak abban bízom, hogy az emberek megszeretik. (...). Ha valakinek esetleg ugyanazokkal a kihívásokkal kell szembenézniük, amelyekről is éneklek, és ezáltal kapcsolatot teremtenek a dalaimmal, az már félsiker, de persze anélkül is élvezhetik a lemezt, ha épp nem élték át ugyanazokat a kihívásokat és rögeszméket, amiről mesélek. A félelem egy univerzális dolog, a »Vigor And Valor« például a belső erőd és a bátorságod megtalálásáról szól, ez egyfajta önforradalom, ami arra buzdít, hogy akkor is meg kell tenned bizonyos dolgokat, ha épp rettegsz tőlük. Ha ez bárkit is képes átlendíteni a saját félelmein, akkor már megérte.” –  fogalmaz.

Az énekesnő már évek óta üzemelteti Patreon-csatornáját, ahol elsődlegesen osztja meg elkészült szólódalait. Elmondása szerint, nagy segítség egyben motiváció számára, hogy szüntelenül sikeres a platformon való munkája, amely kivétel nélkül kifizetődik.

„Elképesztően izgatott vagyok, hiszen csodát tett velem. A Patreon lehetővé tette számomra, hogy a világjárvány és a zenekarom feloszlása után is főállású zenész maradhassak, ha nem lett volna a Patreon, valószínűleg teljesen másként alakult volna az életem és a karrierem. Nagyon sok támogatást kaptam, és nemcsak az anyagiakra vonatkozóan, hanem motivációs szinten is, a csodás közösségemnek hála a sikereket együtt érjük el. Most már szerződés köt a Napalm Records-hoz, akik mindenben támogatnak. Az új lemezt már a szerződésünk megkötése előtt elkezdtem rögzíteni, míg az előző két lemezre vonatkozóan csupán a terjesztésben állapodtunk meg.” – meséli, hozzátéve, hogy:

„Természetesen ezt is a Patreonon keresztül tudtam finanszírozni, amely nemcsak támogatást, de motivációt és egy csomó más klassz dolgot tud nyújtani. Tudom, hogy ez nem való mindenkinek, és hogy nagyobb előnnyel indulsz, ha van már egy stabil közösséged, aki támogat, ellenben azzal, akinek a semmiből kell felépítenie magát, de ha olyasmiről van szó, amit szívesen csinálsz, és ha élvezed is ezt a fajta közösségi létet, akkor akár jól is elsülhet.” – fejezte. 

delain-2.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása