Roxette-feldolgozással jelentkezett az Amaranthe

163041190.jpeg

Februárban jelent meg az új felállású Amaranthe vadonatúj lemeze, amely a The Catalyst elnevezést kapta. A formáció igen szép sikereket zsebelt be az alkotással, amely kétségkívül elődjeit is felülmúlta. A korongon egy feldolgozás is helyet kapott, amolyan bónusz tételként, ez pedig a Roxette egyik jól ismert slágere, a Fading Like A Flower.

A svéd-dán brigád most kislemez formájában is közzétette a szerzeményt, elkészülésének hátteréről pedig többek között azt is kikotyogták, hogy félig-eddig viccből vették fel, noha a nóta valamelyest beillik a katalógusukba.

„Az, hogy Svédországban születsz és ott is nősz fel, annyit tesz, hogy ki vagy téve az ultra fülbemászó zenék sorozatának, kezdve az ABBA-val, egészen napjainkig, merthogy a világ legnagyobb dalszerzői és producerei is innen származnak. Svédország egyik legsikeresebb attrakciója a Roxette, és amennyiben a 80-as/90-es években voltál fiatal, tudhatod, hogy MINDENHOL az ő zenéjük szólt. Tréfa gyanánt, néhány éve már szóba került, hogy feldolgozhatnánk az 1991-es »Fading Like A Flower-t«, és amikor a »The Catalyst« felvételei során erre lehetőség nyílt, azonnal belevágtunk. A Roxette dallamai úgy passzolnak az Amaranthe-hoz, mint egy kézzel szabott kesztyű, és most nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre bemutathatjuk nektek ezt a verziót.” – kommentálják.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása