Sokkoló! Janne Wirman szerint Alexi Laiho sosem tervezett szakítani függőségével

gettyimages-127773216-2048x2048.jpg

2021 januárjában járta be a világot a megrendítő hír, miszerint elhunyt a Children Of Bodom egykori frontembere, Alexi Laiho. Mint kiderült, a legendás finn zenész egészen pontosan 2020. december 29-én hunyta örök álomra szemeit, temetésére azonban egy évvel később, 2021 decemberében került sor. Alexi óriási űrt hagyott maga után, halála óta pedig nem telik el nap anélkül, hogy a rajongói ne tisztelegnének előtte, egyúttal a kollégák sem fogták fel még igazán, hogy már nincs.

Mint az korábban kiderült, a zenész halálához függősége vezetett, ugyanis rendre problémái voltak az alkohollal, olyannyira, hogy a 2008-as Blooddrunk című Bodom lemez is ehhez köthető. Noha az énekes egy idő után belátta, hogy ez így nem mehet tovább, és új életet kezd Janne Wirman legújabb interjúja, amit a Blabbermouth-nak adott, arra enged következtetni, hogy a függősége végül teljesen bekebelezte Alexit.

„Alexi visszaesése 2016-ban kezdődött. Fogalmam sincs mi késztette erre. Azt mondta nekem, hogy »Haver, mostantól addig fogok inni, amig meg bele nem halok.« – de senki másnak nem szólt erről a bandában, sőt, arra is ügyelt, hogy senki más ne legyen a szobában, amikor elmondja. Én csak annyit mondtam neki, hogy »A francba is haver, nem mondhatod ezt«. 2018-ban egy alkalommal ismét ezt mondta. Tudtam, hogy ezt csinálja – azt is mondta, hogy nem vesz igénybe semmiféle segítséget, hogy kezelje a problémáit. Folytatni akarta az ivást.“ – közölte a COB egykori zenésze.

Janne azt is elmondta, hogy milyen állapotok uralkodtak a bandában azt megelőzően, hogy 2019-ben bejelentették volna feloszlásukat.

„Az utolsó pár év rendkívül rossz volt. Számos szarság történt, ami eléggé őrülten hangzik, hiszen előtte minden a legnagyobb rendben volt. Örült a józanságának, a turnénak, és a show-k is remekül mentek. Fogalmam sincs mi történhetett vele. Valami nagyon kibillenthette, hamár úgy volt vele, hogy »bassza meg, inkább folytatom az ivást«.“ – nyilatkozta, hozzátéve, hogy:

„Sokan, akiknek nincs olyan barátjuk, családtagjuk, vagy ismerősük, aki alkoholista, azok nem értik,  hogy nem lehet segíteni olyanon, aki nem akarja elfogadni a segítséget. Ő úgy döntött, hogy nem akar segítséget, és inkább a haláláig inni fog. És megtette.“ – mondja.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása