Bodom-nosztalgia: Így festett első ízben a Follow The Reaper borítója!

93d702aae9e5577eb2ff2f4c37a7bd270.jpg

Január 4-én értesültünk Alexi Laiho felfoghatatlanul gyorsan bekövetkezett haláláról, azóta pedig konkrétan nem tud észhez térni a világ. A metálvilág azóta is rendre megemlékezik a mindössze negyvenegy évesen elhunyt legendáról, csakúgy mint a 2019-ben feloszlott Children Of Bodom tagjai, akik mostanság nosztalgiára adták fejüket.

A srácok amellett, hogy társukat gyászolják, egy érdekes ötlettel álltak elő, ugyanis eddig ismeretlen információkat osztanak meg lemezeikről, bemutatva, hogyan is festettek azok a legelső terveik alapján. A közelmúltban az első Bodom-albumról, az 1997-es megjelenésű Something Wildról meséltek, most pedig a 2001-es debütálású Follow The Reaperről osztottak meg néhány gondolatot, amit sokan simán csak „kék albumként" emlegetnek.

Amikor elkezdtünk gondolkodni a Follow the Reaper borítóján, tudtuk, hogy valami teljesen mást akarunk. Azt tanácsolták, hogy vegyük fel a kapcsolatot egy finn művésszel, Sami Saramakival, aki többnyire könyvborítókat készített. Legalábbis nekünk így mutatták be. Úgy döntöttünk, hogy rábólintunk. Tisztában voltunk azzal, hogy valami kékre vágyunk. És persze ragaszkodunk a kaszáshoz. Sami meghallgatott minket, majd elment és készített néhány fotót a Bodom-tónál.

» Gyönyörű nyári reggel volt, de ködös és nagyon kísérteties, határozottan nem vettem fontolóra az ottani táborozást... « – emlékezett vissza a borító alkotója.

286267d6b6a32ed029036ff6430622f2.jpg

– osztották meg saját és a művész gondolatait, majd a folytatásban még ennél is különösebb dologról rántották le a leplet:

Tehát megint megvolt a kaszás és a tó. Aztán úgy döntöttünk, hogy hozzáadunk néhány sírkövet is. Sami lefényképezett néhányat,majd felpakolta azokat a fotóra. Miután nyomtatásra küldte az anyagot, rájött, hogy az egyik síron látható az elhunyt neve és a dátum is.

» Pánikba esetem, már késő volt, de szerencsére az irodámban volt a grafikus cuccom, amit megragadtam és a kényes infókat még idejében eltávolítottam. « – tette hozzá Sami.

– olvasható közösségi oldalaikon.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Children Of Bodom (@cobhc) által megosztott bejegyzés

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása