Tuomas Holopainen elkezdte a tizedik Nightwish-album munkálatait!

0tuomi.jpg

Human. :II: Nature címmel, tavaly jelent meg a Nightwish kilencedik nagylemeze, ami a dupla tartalom ellenére sem győzte meg kellően a nagyérdeműt. A formáció természetesen turnézni indult volna a kiadvánnyal, amit a koronavírus-járvány jelenleg is gátol, így nagy esély van arra, hogy a zenekarnak újra át kell ütemeznie eddigi terveit.

Tuomas Holopainen most egy finn lapnak nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, elmondása szerint nagy esély van arra, hogy decemberre tervezett koncertek csupán jövőre kerülnek megrendezésre, ugyanakkor hozzátette, egyáltalán nem unatkozik a kényszerpihenő alatt, ugyanis már most elkezdte az új Nightwish-album vázlatait!

A zenész bár felcsigázta a rajongókat, egyúttal el is lombozta azok örömét, ugyanis hozzátette, hogy a tizedik lemez debütálására legalább két évet kell várni, hiszen előttük áll a Human. :II: Nature-t övező koncertsorozat. A zenevirtuózt természetesen a januári sokkáradatról és kifaggatták, ugyanis miután január 4-én nyilvánosságra került egyik legjobb barátjának halálhíre, Marco Hietala egy velős közleményben tudatta a nagyvilággal, miszerint személyes okokra hivatkozva, húsz év után elhagyja a Nightwish-t.

Ha mindez nem volna elég, a napokban újfent a szívéhez kapott, miután Floor Jansen énekesnő telefonon közölte vele, hogy nem tud részt venni a zenekar további próbáin, mivel rettenetes hasi fájdalmak gyötrik. Mint kiderült, az énekesnőnek hasnyálmirigy-gyulladása volt, emellett epehólyag műtéten kellett átesnie.

Csupán egyszer volt időnk teljes zenekarként próbálni. Másnap Floor felhívott és elmondta, hogy szörnyű gyomorfájdalmak gyötrik. Kórházba vitték, ahol eltávolították az epeköveit. Hasnyálmirigy-gyulladása is volt. Négy napig volt kórházban. Aztán hazautazott Svédországba, ahol teljes nyugalomban lábadozik. Kedden beszéltem vele, szépen felépült.

– nyilatkozta.

49561769587_913e758e4f_k.jpg

Májusban egyébként több virtuális koncertet is megrendez a csapat, ezeken a fellépéseken pedig kiderül, hogy ki lett Hietala utódja, ettől függetlenül azonban messze nem egyértelmű, hogy a választott zenész végleg átveszi-e a finn viking helyét, vagy sem. 

 A VIP jegy vásárlói elsőként láthatják majd, ugyanis a koncert előtt megnézhetnek vele egy interjút. Ez idáig csak helyettes. Meglátjuk, hogyan zajlanak a virtuális koncertek és az esetleges nyári fesztiválok.

– magyarázta.

601b0bf53afefa467cd2d1bf_nightwish_ig6.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása