Élőfelvételes kisfilmmel jelentkezett a Nightwish

tumblr_2f39396661352cec09319715e75ea667_a11bbd1c_12800.jpg

2024-ben jelenik meg a Nightwish tizedik nagylemeze, amely egy trilógia lezárása lesz. A korong mindösszesen tíz dalt ölel fel, az általuk képviselt történetszál pedig a 2015-ös Endless Form Most Beautiful révén indult hódító útjára, majd a 2020-as Human. :ꟾꟾ: Nature. során folytatódott, a végkifejlet azonban az egyelőre még cím nélküli alkotáson elevenedik majd meg.

„Miután elkészült az Endless Form Most Beautiful azonnal tudtam, hogy még több dalt kell írnom erről a témáról, hiszen oly sok felfedezni való van, amit el kell mondani a világnak. » Még nem végeztünk ezzel « gondoltam, a Human. :II: Nature esetében is hasonlóan azt éreztem, hogy még ezzel sincs vége. Csináljunk még egyet. Még egy utolsót.” nyilatkozta Holopainen.

„Bizonyos szempontból a következő lemezünk egy trilógia lezárása lesz, ami az Endless Formsszal és a Human. :II: Nature-rel kezdődött. Természetesen ezúttal is lesznek majd óriási meglepetések, de úgy gondolom, hogy ez mégiscsak a Human. :II: Nature. folytatása lesz.” – folytatja.

Ahogyan az korábban már kiderült, az új lemez dalait egészen biztosan nem fogod élőben hallani, a banda ugyanis bizonytalan időre visszavonulót fújt, hogy mikor lesznek képesek újra koncertezni arról a semminél is kevesebbet tudni. Annyi viszont 100%-ban biztos, hogy turné helyett kisfilmek publikálásával fognak jelet adni magukról, az elsődleges információ szerint, pedig mindösszesen három klipet terveznek megjeleníteni a közeljövőben.

A zenekar immáron teljes egészében elkészült az újdonsággal, az évet azonban egy jól ismert tétellel kívánták zárni, így a Human. :ꟾꟾ: Nature. turné több állomását gyúrták egy csokorba, melynek aláfestőjeként a Tribal című dal csendül fel.

„Köszönjük a szeretetet és a támogatást, amiben részesítetek bennünket, már alig várjuk, hogy 2024-ben kiadhassuk a tizedik nagylemezünket.” – kommentálta a csapat.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása