Tuomas Holopainen szerint, nem kizárt, hogy a Nightwish végleg befejezi a koncertezést

noname4225280.jpg

Óriási izgalom övezi a Nightwish szeptember 20-án érkező tizedik nagylemezét, mind azok ellenére is, hogy a zenekar jó ideig nem tervez visszatérni a színpadokra. A Yesterwynde című alkotásról már temérdek információ napvilágra került, s láthatóan a tagok is sokkal izgatottabbak, mint valaha, elmondásuk szerint ugyanis ez a korong lesz a zenekar munkásságának leggrandiózusabb darabja.

Maga a kiadvány egyébként egy lemeztrilógia utolsó etapja lesz, s ahogyan az előző két lemez (Endless Forms Most Beautiful, Human.:ꟾꟾ: Nature.) , úgy a mostani is olyan témákkal foglalkozik, mint az emberiség, az evolúció, ám az egész mozgatórugója mégiscsak az idő lesz, azon felül is a múlt az, ami hangsúlyos lesz a dalcsokorban.

Tuomas Holopainen soha ilyen lelkesen nem nyilatkozott Nightwish-lemezről, mint ahogyan azt az ősszel érkező Yesterwynde-del teszi, ami rendre azt sugallja, hogy a zenekar valóban egy újabb mérföldkő meglépésére készül, tekintve, hogy az előző lemezeik nem képesek versenybe szállni a klasszikus darabokkal.

A zenekar azonban továbbra sem gondolta meg magát a koncertek terén, és bár meghosszabbították lemezszerződésüket, még maga a mester is borúlátó a színpadra való visszatérés kapcsán, legutóbbi nyilatkozatának kontextusa legalábbis erről tanúskodik.

37i9dqzf1dz06evo1c7dis-default.jpg

„Szeptemberben megjelenik az album, azonban egyetlen fellépést sem adunk. Mindennek személyes okai vannak, amibe nem szeretnék részletesebben belemenni, de ez egy szükséges lépés, annak érdekében, hogy a zenekar fenn tudjon maradni. Szó sincs arról, hogy gond lenne a tagok között... mindössze szeretnénk egy időre fellélegezni.” – mondja.

Okkal merül fel természetesen a kérdés, hogy a bizonytalan időre való visszavonulás egyenlő-e azzal, hogy a Nightwish esetleg végleg leteszi a lantot koncertezés terén?

„Bevallom, ezen még nem gondolkodtam, mivel fogalmam sincs meddig tart majd a szünet. Nemrégiben írtunk alá egy többlemezes szerződést a Nuclear Blasttel, ami bizonyítja, hogy a jövőben több albumunk is lesz. Mindenki nyugodjon meg, a Nightwish nem fog leállni, mindössze szünetre van szükségünk.” – tette hozzá. 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása