Hajszálon függ Leo Jiménez karrierje: műtét vár az énekesre!

leo-jimenez-chile-2017-0070.jpg

Leo Jiménez neve többeknek a Saratoga zenekar kapcsán csenghet ismerően, hiszen 1999-ben lépett a csapat frontjára, és egészen 2006-ig erősítette azt. Mindeközben csatlakozott a Stravaganzza nevet viselő bandához is, melynek napjainkban is aktív tagja.

2012 óta szólólemezei szép számmal polcokra kerülte, s emellett továbbra is készségesen mond igent vendégszereplésekre. Nevével olyan csapatok körében lehet találkozni mint a Mägo de Oz, a Débler, az Avalanch, vagy a Dark Moor – többek között.

A spanyol zenész most megtörte a csendet és őszintén vallott féltve őrzött titkáról, mely szerint egy hajszál választja el őt attól, hogy végleg derékba törjön karrierje. Az énekes évek óta ádáz harcot vív betegségével, ennek ellenére folyamatosan turnézott, és albumokat rögzített. Mint kiderült, jobb hangszálát egy igen ritkán előforduló vírus támadta meg, és bár idejében észlelte a bajt, a forrást egészen eddig nem sikerült megtalálni.

A kocka el van vetve.... Nem szokásom a magánéletemről beszélni, ez az eset viszont a munkámat érinti (...). Közel 15 éve járok orvoshoz. Szakemberről szakemberre haladtam, könyörtelenül és válaszok nélkül, olyan szakembert keresve, aki képes megbirkózni a betegségemmel. Néhány orvos, csupán akut gégegyulladást állapított meg – ez azonban pusztán tünet volt, nem pedig a fő ok.

– kezdte sorait közösségi oldalain.

leo-jimenez-2-652x367-1.jpg

Habár komoly fájdalmak gyötörték, ez még sem volt kihatással kiváló teljesítményére.

Kezdettől fogva tudtam, hogy valami történik a torkomban... és valóban. Hét különböző szakorvosi (akik egyébként az ország legjobbjai) vélemény után, kétségbeesetten fordultam a "La Unidad de la Voz" szakembereihez. Számos teszt után, végül sikerült felfedezniük a problémát. Elmondásuk szerint egy bizonyos vírus megtámadta a jobb hangszálam, visszafordíthatatlanul károsítva azt.

– folytatta

Nem volt könnyű felfedezni és maghatározni a betegséget... ennek ellenére mégis azt mondják, hogy viszonylag gyakori. Megtörténhet akár egy futballistával, egy tűzoltóval, vagy bárki mással, aki nem a megélhetésére használja a hangját...Most rajtam volt a sor. A rendelkezésemre álló adatok alapján, minden bizonnyal az állapotom egy egyszerű megfázásnak indult, mindenféle jelentőség nélkül(...).

– magyarázta. 

A zenész most úgy döntött alá veti magát a javasolt műtétnek, azonban semmi esetre sincs garancia a 100%-os gyógyulásra.

Röviden: erre nincs végleges megoldás. Mindössze olyan beavatkozásokat tudnak végrehajtani, melyek segítenek megbirkózni a helyzettel. A szakemberek csak jelentős javulást tudnak biztosítani, és semmi esetre sem 100%-os felépülést. (...) Én azonban már attól rettenetesen boldog leszek, ha újra fájdalom nélkül énekelhetek. (...)

– közölte. 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása