Txus di Fellatio: „A változások néha traumatikusak”

3fc2c673-txus.jpg

Fergeteges jubileumi turnéra készül a Mägo de Oz, ugyanis a spanyol formáció idén ünnepli 35 éves fennállását. A zenekar egyébkénk egy igen nehéz időszakot tudhat maga mögött, lemezbemutató turnéjukat ugyanis vendégénekesekkel kellett lebonyolítani, mivel május környékén Zeta és Patricia Tapia is kidőlt a sorból egészségügyi gondok végett.

Patriciánál fibromialgiát állapítottak meg az orvosok, mely betegségre ugyan gyógyír nincs, de a megfelelő gyakorlatok végzése komoly előrelépés a fájdalommentes élet felé. Ezzel szemben Javier Domínguez műtőasztalon végezte csigolyaproblémáival, a zenész most már jól van, azonban neki is fokozott figyelemmel kell majd színpadra lépnie.

Txus di Fellatio és Zeta a közelmúltban adtak egy átfogó interjút a Mariskal Rocknak, a beszélgetés során pedig jobbára arról esett szó, hogy milyen mértékben is befolyásolta a csapat működését a váratlan helyettesítés, illetve, hogy ez pozitív irányba sodorta-e a banda történelmét.

„Mindig azt mondom, hogy a változás jó. Mert nekünk, akiknek tele a hasuk már nem vagyunk éhesek, vagy már kevésbé vagyunk azok, viszont aki évekig nem evett, az felfalja a világot.” – fogalmaz szokatlanul Txus azt boncolgatva, hogy bár eleinte kétségbe volt esve, végül feltalálták magukat, és már nekik is kényelmesen hatott a váratlan fordulat.

„Láthatod, hogy libabőrős vagyok, amikor Mexikóban tizenötezer ember előtt lépünk fel, ilyenkor pedig azt mondod, hogy » baszd ki, haver, hálásnak kell lennem, mindezért, hogy ennyi év után még mindig átélhetem ezt. « És ez nagyszerű.” – teszi hozzá.

mago-de-oz-mejor-grupo-natenemede.jpg

Tény, hogy a fanoknak nehezükre esik elfogadni az újat, így vannak ezzel a Mägo rajongói is, akik hosszú évek után még mindig José Andréá után sírnak, noha egyértelmű, hogy a spanyol kiválóság már sosem lesz a zenekar tagja. Ennek apropóján is kedvenc sportjával huzakodott elő Txus, aki egykor a Real Madrid kapusa volt.

„Mindig felhozom a futballcsapatokat. Ha mondjuk egy új leigazolás jön, tegyük fel a Madrid szerződteti Mbappét, attól még nem fogják elfelejteni Cristiano Ronaldót, ugyanúgy szeretettel emlékeznek rá, de... (...) És ez még mindig a Real Madrid” – fogalmaz a frappáns hasonlat eszközölésével.

De, hogy saját fronton is példázza mondandóját, kiemelte a szintén spanyol Saratoga együttest, amely zenekarnak négy énekes is megfordult a háza táján, jelen pillanatban pedig az a Tete Novoa a banda szószólója, aki a nyáron a Mägo de Oz ideiglenes énekese is volt Zeta távollétében.

„A bandáknak nehéz dolguk van... Ez a Saratogával is megtörtént. Hány énekesük is volt? Fortu, Gaby, Tete és Leo, tehát négy. (...) A Saratoga nagyon sokszínű... van kiadójuk, de ez még mindig a Saratoga. Itt viszont három énekesről beszélünk; Juanmáról, Joséról, és Zetáról, a Saratogánál viszont már négyen vannak. Szóval ilyen szempontból nehéz.” – ecseteli.

„Amikor Tete és Tony Hernando megérkezett, friss levegő szállt a bandába, Nikót is láttam, akivel négy koncerten osztoztunk. Amikor egy mexikói gitárossal játszottak látni lehetett, hogy izgatottak, mert friss levegő árasztotta el a zenekart. A változások néha traumatikusak, vannak bandák, amelyek eltűnnek, mert nem akarnak változtatni a fennállásukon, de olyanok is akadnak, akik folytatni tudják.” – teszi hozzá Txus, kiemelve, hogy a változás olykor szuper jól is elsülhet, néhány banda karrierjét azonban pont a változások törik derékba.   

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása