Kedvenceink kedvencei: Patricia Tapia

256567.jpg

Patrcia Tapia nevét talán csak tényleg azoknak kell bemutatni, akik nem igazán jártasak a spanyol metálzene frontján. A spanyol pacsirta karrierje messze nem ma kezdődött, hiszen miután sikeres karriert futhatott be a Nexx énekesnőjeként, vissza nem térő lehetőség borult a lábai elé, amikor 2007-ben hivatalosan is tagja lett a spanyol metálfront legnevesebb zenekarának, a Mägo de Oz-nak. A vokalista azóta persze szólóban is bizonyított, ennek értékes nyoma pedig három nagylemez lett, ami minden kétséget kizáróan kiváló lett.

Az énekesnő még az első karantén alatt lett mikrofonvégre kapva, hogy meséljen kicsit személyes kedvenceiről, a végeredmény pedig csakúgy mint Patri hajkoronája igencsak sokszínű lett. Patricia listáján olyan előadók kerültek terítékre mint a Journey, Tina Turner, az Europe, Toto, Mr. Big, a Queen, és a Bon Jovi – többek között. A teljesség igénye nélkül emelünk most ki random három lemezt, természetesen tolmácsolva az énekesnő saját gondolatmenetét.

Within Temptation – The Silent Force

„Életem őrületes és a fiatalságom legcsodásabb pillanatában ismertem meg a Voyage-t (Robert Westerholt korábbi zenekara – a szerk.), majd a Frozen című szám, amiben Sharon is szerepel hamar felkeltette az érdeklődésem. Édes, angyali, ugyanakkor erős és dallamos hangja mélyem belém égett."

„Habár a Voyage nyomát vesztette, a Within Temptation és a The Silent Force című lemezük révén újra kapcsolatba kerültem ezekkel a művészekkel, akik emlékeztettek engem azokra az őrületes időkre, amit így most a szívem kis zugában őrizhetek. "

5b.jpg

Evanescence – Fallen

„Ez a lemez nagyon meglepett. Manapság nehéz kitalálni valami újat és a valami mást, de szerintem ezzel az albummal ez sikerül. Számomra tökéletes és egy kerek egész album, aminek a hallgatása során nem unja el magát az ember és amiről egyetlen dal sem maradhat el. Amy Lee hangja valami teljesen új ebben a stílusban, ami tökéletesen passzol. (...)"

ougqtx-evanescenc-master.jpg

Nightwish – Dark Passion Play

„Az első dal, amit ettől a bandától hallottam az a Nemo volt a(z) Once lemezről. Tarja hangja azonnal felkeltette az érdeklődésem, ahogyan maga a lírai hang keveredése a szimfonikus metállal. Habár mégis a Dark Passion Play album felé hajlok, mivel Anette Olzon hangja nagyon meglepett."

„Szerintem a Tarja távozása utáni választás nagy sikert aratott, nem egy olyan erős hang mint Floor Jansené, vagy olyan meghatározó mint Tarja, de mégis azon hangok közé tartozik, melyekben van valami különleges, és ami egyszerűen elér."

nightwish6.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása