Hannes Braun: „Művészként tágítani kell a látókörödet”

https_cdn_evbuc_co.jpg

Egy hónapja jelent meg a Kissin’ Dynamite vadonatúj lemeze, ami a Not The End Of The Road elnevezést kapta. Kritika ITT. A formáció már most szép sikereket zsebelt be a kiadvánnyal, ami a lemezeladási listák hetedik helyéig menetelt, népszerűsége azonban továbbra is felfelé ível.

Hannes Braun, a zenekar frontembere most egy hosszas interjúban foglalta össze a lemez hátterét, mesélt többek között a hangzásról, és arról is, hogy mi kell ahhoz, hogy jó dalokat tudjon írni. Elmondása szerint a Kissin' Dynamite folyton az élet szépségeiről ír, tehát nagyon ritka alkalom, amikor szomorkás tétel kerül fel a egy-egy lemez dallistájára. Na de, hogyan készülnek azok a dalok?

„Többé-kevésbé a saját stúdiómban készítem a dalokat, majd a demókat továbbítom a srácoknak. Vagy rábólintanak, vagy nem, ha nem, akkor megtaláljuk a módját, hogy a dolgok végül működjenek. Általában egyetértenek velem, mert semmi olyat nem küldök nekik, ami engem sem győzött meg.”

– fogalmazott.

Az énekes elmondta, hogy számára maga a boldogság a fő kiindulópont, amikor írni kezd, habár olykor a rémület kerülgeti, amikor az üres papír felett kell alkotnia valamit – adta válaszul a kérdésre, miszerint tart-e esetleg attól, hogy beleun a saját munkájába? Hozzá tette többek között, hogy az elmúlt két év számára is olyan volt, mint egy hullámvasút, hiszen olykor neki is kijutott a rossz érzésekből, azonban a negatív dolgokat egy csomagba pakolta, majd dalokká formálta. 

39212.jpg

„A 'Scars' című dal önéletrajzi jellegű, mivel másokhoz hasonlóan, én is nehéz időszakon mentem keresztül. Ez egy olyan dal, mellyel kapcsolatban nem voltam biztos abban, hogy egy Kissin' Dynamite lemezen kéne szerepelnie, azonban rájöttem, hogy mégiscsak ezt akarom. Művészként nem szeretnéd ismételni magad, hanem sokkal inkább a látókörödet kell tágítani. ”

– fejtette ki.

A korong hangzásával kapcsolatban szintén stabilan érvelt amellett, hogy a KD kitart az általuk képviselt stílus mellett, nem szeretnék követni a divatot, és nem fognak változtatni csak azért, mert most valami épp menő.

„Alapvetően két lehetőséged van. Vagy követed a metált övező mainstreamet és azt teszed, amit mindenki más, vagy nem is törődsz vele. Mi úgy döntöttünk, hogy nem fogunk kiadni bármiféle szart.”

– szögezte le a határozottan, majd hozzátette:

kissindynamite_2021_7.jpg

„Ha azt a hangzást követjük, ami most menő, akkor már nem a szívünkből szólunk. Azt csináljuk, amit mi érzünk, ezt pedig olyan bandák ihlették mint a Scorpions, a Bon Jovi, és a Def Leppard, mi mindig is ezt a fajta zenét éltettük. Tisztelek mindent, ami odakint van, csakhogy én nem szeretnék extrém metált játszani.”

Mintegy befejezés gyanánt, elmondta továbbá azt is, hogy perfekcionista lévén egy tiszta jövőkép áll maga előtt, pontosan tudja hol szeretne kikötni, ugyanakkor hajalmos a legutolsó pillanatban meggondolni magát, tehát sosem fél a nulláról kezdeni.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása