Dal- és klippremier: dArtagnan – Dem Himmel Entgegen

maxresdefault_1.jpg

Herzblut címmel,  július 12-én jelenik majd meg a dArtagnan vadonatúj nagylemeze, amely sorban a zenekar hatodik alkotása lesz. A formáció legutóbbi lemeze 2022 októberében jelent meg, és a Felsenfest elnevezést kapta. Kritika ITT olvasható a kiadványról.

Tény, hogy a Feuer & Flamme (kritika ITT) debütálása óta egyre rockosabb formát öltött a dArtagnan igencsak különleges muzsikája, amely a fentebb már említésre került Felsenfest során tovább erősödött. Nagyon úgy fest, hogy Ben Metznerék most minden eddiginél magasabb fokozatra kapcsolnak, a Herzblut ugyanis sokkal vadabb atmoszférát képvisel.

A zenekar mindösszesen tizenkét dalt pakolt fel a dallistára, plusz hallható lesz még további öt bónusz tétel. Ahogyan az már szinte hagyománnyá érett, a mostani korongon is hallhatók lesznek majd duettek, a címadó Herzblutban például Melissa Bonny lesz hallható, míg a Musqueteros-ban a Mägo de Oz jelenlegi énekese, Rafa Blas teszi majd tiszteletét.

A német muskétások korábban már megosztották a Hey Brother című feldolgozást, nemrégiben azonban már az új lemez első hivatalos dalát is közzétették, a választás pedig a Ruf Der Freiheit című tételre esett. A csapat most a második kedvcsinálót is publikálta, és bár az elmúlt időszakban arról posztoltak, hogy Rafa Blasszal forgatnak Spanyolországban, most mégsem a Musqueteros-t hallhatjuk, hanem a Dem Himmel Entgegen című számot.

Dallista:

1. Ruf Der Freiheit
2. Herzblut (feat. Melissa Bonny)
3. Dem Himmel Entgegen
4. Musqueteros (feat. Mägo de Oz)
5. Coeur De La Mer
6. Rollt Rein
7. Königin
8. Rosenrot
9. Freudenhaus
10. Klingen Kreuzen
11. König Der Korsaren
12. Hey Brother

Bónusz dalok: 

1. The Riddle
2. Cheers My Friend (feat. Fiddlers Green, Ye banished privateers)
3. La Jument De Michao
4. The Two Ravens
5. Greensleeves

maxresdefault_9_1.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása