Tuomas Holopainen: „2004 a Nightwish valaha volt legjobb korszaka volt”

nightwish0440.jpg

Tuomas Holopainen nem is lehetne boldogabb, hiszen a Nightwish új lemeze, amely a Yesterwynde elnevezést kapta múlt pénteken jelent meg, és látszólag igencsak pozitív fogadtatásban részesült. A zenekar főnöke temérdek érdekességet megosztott az újdonság kapcsán, noha volt ideje felülni a nosztalgia vonatra is, ennek útján elmondta, ő mikorra datálja a zenekar legjobb időszakát.

Mint ismeretes, a Nightwish alapító-énekesnője Tarja Turunen és a banda egykori markáns hangja, Marko Hietala jelenleg egymás oldalán turnézik, amelynek során közös szettet is előadnak, ennek többségét pedig olyan Nightwish-dalok képezik, amelyeket immár több mint húsz éve nem hallhatott tőlük a közönség. Tuomas korábban már szót ejtett arról, hogy örül társai békülésének, most pedig ismét szót ejtett a téma kapcsán, közben arra is kitért, milyen kapcsolatot ápol Hietalával azóta, hogy 2021-ben elbúcsúzott a zenekartól.  

„Őszintén szólva nem igazán foglalkoztat, örülök, hogy egymásra találtak, és persze annyi Nightwish-dalt játszanak, amennyit csak akarnak, engem cseppet sem zavar. Beszéltünk néhányszor Markóval, jóban vagyunk, nincs harag közöttünk, az, hogy elhagyta a zenekart, az az ő személyes döntése volt. Igazából engem teljesen lenyűgözött, amikor az első interjújában, amit a zenekarból történő távozása után adott, azt mondta, hogy senki se merészelje azt hinni, hogy ez az én saram, mivel ő döntött így.” – felelte.

Arra a kérdésre, hogy hiányzik-e neki Tarja illetve Marko barátsága, Tuomas ekképp felelt:

„Emlékszem, hogy a legjobb időszak a zenekar életében akkor volt, amikor Tarja és Marko is velünk volt. Nosztalgia és melegség tölt el, amikor visszagondolok 2004 második felére, mert ez tényleg a Nightwish valaha volt legjobb korszaka volt, közvetlenül a Once lemezünk megjelenése és az európai turnénk után. Egyszerűen csodálatos volt, de az életem most pont ugyanolyan jó, mint akkor, ez nem több, mint egy leheletnyi nosztalgia.” – fogalmazott.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása