A Nightwish énekesnői feltétel nélkül támogatják egymást

eok3iqiwmayf-xl.jpg

Tarja Turunen és Floor Jansen immár több mint két évtizede ápol egymással szoros kapcsolatot, mindez arra az időszakra vezethető vissza, amikor a Floor vezette After Forever egy kiadós turné során volt utitársa a Tarja által  vezényelt Nightwish-nek.

Mindössze a sors furcsa fintora, hogy végül Floor is a Nightwish-ben kötött ki, mindez azonban nem tette rá bélyegét a két vokalista barátságára. 2013-ban például együtt duetteztek Tarja fellépésén, majd 2017-ben Floor vendégénekelt kolléganője jótékonysági célból elkészült karácsonyi kislemezén is.

Ha mindez nem lenne elég, a felek többször is tartottak már közös diskurzusokat közösségi oldalaikon, ilyenkor pedig kellően kihangsúlyozták, hogy mennyi mindenben számíthatnak a másikra – Floor például Tarjától kért tanácsokat, miután megszületett a holland pacsirta kislánya, a ma már ötéves Freja.

A közelmúltban egy szomorú eseményről tudósította a fanokat Floor, nehéz szívvel ugyan, de az énekesnő nyilvánosságra hozta, miszerint mellrákkal diagnosztizálták, a hír hallatán pedig fanok és kollégák egyemberként szurkoltak a felépüléséért. Miután hivatalosan is rákmentesnek nyilvánították Jansent Tarja az elsők között fejezte ki együttérzését, hiszen jó maga is túlesett egy hasonlóan komolyabb megpróbáltatáson, amikor 2018-ban agyvérzést szenvedett.

73fbdf3483d8d2fbaf1603f1d1f8f663.jpg

„Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, amióta bejelentette, hogy beteg, azóta sokkal többet beszélgetünk. Mindig is kapcsolatban voltam vele, akkor is ott voltam neki, amikor csatlakozott a Nightwish-hez.” – meséli Tarja a Scars And Guitars nevezetű podcastben.

„Őszintén remélem, hogy jól van, és minden rendben vele. Mindössze ezt kívánom neki. Amikor Hollandiában vagyok, vagy épp ott koncertezem, mindig beugrik hozzám, ami nagyon kedves tőle.” – tette hozzá.

„Általában úgy érzem, hogy a metálban mi olyanok vagyunk egymásnak mint a nővérek – metálnővérek vagyunk. Mindannyian támogatjuk a másikat.” – fejezte mondandóját kitérve arra, hogy a metálos hölgyek mennyire összetartók és támogatók a társaikkal szemben.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása