Nightwish: Tuomas Holopainen visszavárja Tarját a zenekarba!

gettyimages-85343102-2048x2048.jpg

Immár 17 éve annak, hogy a Nightwish férfi tagjai nyílt levélben közölték alapító-frontasszonyukkal, hogy szíveskedjék távozni a zenekarból. Tarja messze nem esett kétségbe, ugyanis rögvest építeni kezdtek szólókarrierjét, ami csillagászati magaslatokba ért, ugyanis az énekesnő idén adta ki első válogatáslemezét.

A Nightwish táján sincs ok az unalomra, a banda ugyanis gőzerőkkel dolgozik tizedik nagylemezén, ami az első közös alkotás lesz Jukka Koskinen basszerossal a fedélzeten. Elöljáróban egyébként annyit tudhatunk a lemezről, hogy egy trilógia lezárásaként szuperál majd, és óriási meglepetéseket hordoz magában.

Tuomas most a Metal Chest Of Wonders nevezetű oldallal diskurált, az átfogó interjúból pedig számos érdekes infót tudhattunk meg e remek elme gondolatmeneteiből, amiket a teljesség igénye nélkül most is elhoztunk nektek.

Köztudott, hogy a zenekar 2018-ban dobta piacra Decades című válogatáslemezét, amin a zenekar 25 éves munkássága kerül terítékre. Ennek apropóján az sem volt titok, hogy Holopainen színpadra kívánt állni a banda eredeti énekesnőjével, Tarja Turunennel, a terv azonban egyéb okok végett kudarcba fulladt. Na de mi a helyzet most a felek között, várható-e a Nightwish kezdeményezésével egy reunion Turunennel?

„Mindig minden lehetséges. Most már semmire sem mondok nemet. Ezt azonban konrétan még nem terveztük meg.” – közölte Holopainen, aki ezek szerint szívesen egyesítené az eredeti Nightwish-brigádot, tekintve, hogy korábban rendszeresen e-mailezett Tarjával.

gettyimages-85343316-2048x2048.jpg

A zenész közben olyan érdekességekről is szót ejtett, mint például az, hogy miért nem játszák teljes egészében a Music című nótát, ami jelen pillanatban intróként szolgál a fellépéseken.

„Szerintem meg tudná csinálni, de ez nem egy olyan nóta, ami alkalmas arra, hogy megnyisson egy show-t. Egyszer talán majd eljátsszuk az egész dalt. Egyelőre intróként működik, majd ugrunk is tovább a Noise-ra. De Floor például képes elénekelni a Shoemaker-t, ami a valaha írt legnehezebb művem. Szóval nem az van, hogy nem tudná elénekelni, mindössze művészi oka van az egésznek.” – mondja kissé rácáfolva a korábbi hírekre, miszerint Floornak túl nagy falat lenne egyedül bevállalni a Music-ot.

A zenész persze azt is elmondta, hogy melyik dalt játszaná el szívesen a koncerteken:

„Szívesen játszanám a Procession-t. Ez az egyik kedvencem az új albumról, viszont valamiért folyton elmaradt, még csak nem is próbáltuk a zenekarral. Éppen ezért szívesen előadnám az egyik koncerten, mivel ez egy nagyon alulértékelt nóta, holott mi mindannyian imádjuk a bandában.” – vallja.

Tuomas arra a kérdésre is készségesen válaszolt, hogy van-e esély arra, hogy egy kerek évforduló kapcsán esetleg teljes egészében felcsendüljön egy aktuálisan jubiláló Nightwish-album?

„Személy szerint nekem nem tetszik az ötlet, hogy egy teljes albumot adjak elő a koncerteken. Művészi szempontból szerintem nem működik. Más az, ha egy Master Of Puppets vagy egy Black Album évfordulóját ünnepled, és az egészet eljátszod. Ez egy teljesen más dinamika.” – osztja meg gondolatát.

collage5575755.jpg

„Az Imaginaerum húszéves jubileumára el tudnám képzelni, hogy ötletes lenne. De, hogy a Human. :ꟾꟾ:Nature.-t teljes egészében eljátszam...Soha!” – tette hozzá.

Mindeközben Tuomas arról is lerántotta a leplet, hogy a Nightwish jelen pillanatban szabadúszó, ugyanis nincc szerződésük egyetlen lemezkiadóval sem, noha évek óta a Nuclear Blast égisze alatt jelentek meg műveik.

„Jelenleg nincs kiadónk. A vezetőség most épp a szerződésekről tárgyal, amiből én szeretnék kimaradni. Nem nem való a közösségi média, sem a szerződések, sem pedig a számok. Csakis a zene, ami az egyetlen módja annak, hogy megőrizzem a józan eszem.” – nyilatkozta.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása