Új lemezén dolgozik a Feuerschwanz!

294994686_622773872539721_8329265924451305317_n.jpg

2021-et írtak a naptárak, amikor boltokba került a banda Memento Mori című nagylemeze, ami óriási sikereket aratott világszerte. A formáció egészen az eladási listák első helyéig menetelt az újdonsággal, mindezt pedig hetekig töretlenül birtokolta.

A banda nemrégiben szintén új lemezzel tört piacra, ugyanis december 30-án került boltokba Todsünden címmel ellátott feldolgozáslemezük, melyen azok a feldolgozások hallhatók, melyek a Das Elfte Gebot, valamint a Memento Mori című lemezek mellékleteként jelentek meg – többek között.

Hauptmann Feuerschwanz-t (Peter Henrici) most a finn Chaoszine faggatta ki, a beszélgetés során pedig kiderült, hogy a zenekar karácsony tájékán vonult stúdióba, hogy rögzítse vadonatúj dalait, a soron következő nagylemezükre. Elmondása szerint, a zenekar 2023 nyarán fogja rögzíteni az új lemezt, noha a dalokon már most el kezdtek szorgosan munkálkodni.

A központi téma azonban természetesen a Todsünden című alkotás volt, melyen temérdek feldolgozás szerepel, fel is merült a kérdés, hogy kaptak-e esetleg visszajelzéseket a bandáktól, kiknek dalait átköltötték?

„A nyáron kaptunk egy pofás visszajelzést a Powerwolftól, amikor együtt voltunk egy spanyolországi fesztiválon. A hotelben összefutottunk az énekesükkel, aki azt mondta, hogy nagyon tetszik neki Hodi (Ben Metzner) hangja az Amen And Attack című dalban. Ha jól tudom, akkor Hodinak lesz egy feldolgozása a Powerwolf következő albumán, ami nagyon klassz, szóval ez egy király reakció volt tőlük.” – mondja izgatottan.

collage85854525252.jpg

Na de mégis milyen kritériumoknak kell eleget tenni ahhoz, hogy a Feuerschwanz hozzá merjen nyúlni egy ikonikus nótához?

„Mindig mások a kritériumok, mi első sorban egy bulizenekar vagyunk, szeretjük az olyan dalokat mint a Dragostea Din Tei vagy a The Bad Touch. Ha bulizunk, akkor azt a saját kis világunkban csináljuk. A Dragostea Din Tei most például a vikingek party humnusza lett. A másik tényező a jó dallam. A jó dallamoknak illeszkedniük kell a népi hangszereinkhez. A Blinding Light esetében például remek dallamok vannak, így a folkos hangszerekkel pazar feldolgozást készíthettünk.” – boncolgatja a témát.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása