Simone Simons: „Nem azért írunk zenét, hogy szeressenek bennünket”

vlcsnap-2021-08-10-15h04m30s451.png

Köztudott, miszerint új lemezén dolgozik a holland Epica, a zenekar legutóbbi lemeze, ugyanis 2021 februárjában jelent meg. A nagy sikerű Omega minden kétséget kizáróan a csapat legsikeresebb lemeze lett, amely a húszéves pályafutásuk munkásságának legkiemelkedőbb darabja lett, maga mögé utasítva az összes többi korongot.

Simone Simons-t most egy görög lap faggatta ki, a csapat ugyanis jelenleg is gőzerőkkel turnézik, rövidesen pedig Görögországba is elér a banda grandiózus show-ja. Az énekesnőt ezúttal arról kérdezték, hogy a húsz év alatt sikerült-e minden egyes célját tető alá hozni, illetve, hogy van-e még mit megvalósítani.  

„Nos, néhány célomat valóban elértem, de mindig van következő, aztán meg egy új album. Azt hiszem, hogy a határ a csillagos ég, így hát továbbra sem végeztem a zenéléssel, az utazással, és az új országok felfedezésével. Csodálatos dolgokat tapasztaltunk meg az elmúlt húszévben.” – fogalmaz.

A zenei szcéna meredeken megváltozott az elmúlt években, különösen a gótikus és a szimfonikus metál területén keletkezett nagyobb ívű változás, hiszen több, igen neves  csapat is új stílus után kutatott, az Epica azonban stabil lábakon áll a műfajban, mi több, népszerűségük egyre csak nő – de vajon minek köszönhető minden?

„Mindig is produktív banda voltunk, rengeteget turnéztunk, új zenéket adtunk ki, és mindig szoros kapcsolatban voltunk a közönségünkkel. Az elmúlt huszonegy évben nagyon lojális rajongótáborunk lett. De persze, ha nem olyan zenét írsz, amit az emberek szeretnek, akkor nem számít hány fellépésed van. Nem azért írunk zenét, hogy szeressenek bennünket, hanem azt írjuk meg, amit mi szeretünk, és amit természetesen a zenerajongók is szívesen befogadnak. Azt hiszem, hogy az Epica határozottan egyedülálló zenekar. Jól érezzük magunkat, és szeretjük, amit csinálunk. Őszinték vagyunk, profi show-kat csinálunk, de még mindig tudunk hülyéskedni egymással, és nem vesszük túl komolyan magunkat.”ecseteli.

17564-epica.jpg

„Azt hiszem, hogy ettől vagyunk olyan kiemelkedők, túléltük az idő homokját, a zenei szcéna fejlődését, beleértve a digitális platformokat is. Annak idején volt egy kiváló szerződésünk, aminek hála az anyagiak is kielégítők voltak a lemezeladás kapcsán. Manapság, az új zenekarok számára ez sokkal nehezebb, mivel minden elérhető online, és ebből már nem folyik be annyi pénz, hacsak nem adunk el ténylegesen CD-ket. Alkalmazkodtunk a jelenhez, viszont szerencsések voltunk, hogy még az internet előtti időszakban sikerült elindítanunk a bandát.” – tette hozzá.

Az énekesnő persze azt is elmondta, hogy van-e különösebb titka annak, hogy népszerűségük immár a legnagyobb bandákat is túlszárnyalta.

„Nincs benne semmi titok. Ez számos tényező kombinációja. Először is, a zenekar mind a hat tagja részt vesz a dalszerzésben, a producerekkel együtt, így hát valóságos luxusnak számít, ha sok dal van, merthogy zeneszerzőből is sok van bandában. Minden zenekar mögött komoly marketing zajlik, és egy hatalmas csapat dolgozik azon, hogy a zenekar népszerűbbé váljon. Mindannyian óriási szenvedéllyel végezzük a munkánkat, vért, verejtéket és könnyeket öntünk bele. Őszinte művészek vagyunk, akik jól szórakoznak, miközben dolgoznak, és bátran mondhatom, hogy mi nem félünk keményen dolgozni.” – nyilatkozza Simone.

277225557_296149542631368_5906627223814477256_n.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása