Új dalokon dolgozik az Epica!

17565-epica.jpg

Tavaly februárban került boltokba az Epica vadonatúj lemeze, az Omega. A Simone Simons vezette brigád hatalmas sikereket ért el a kiadvánnyal, ami nem is olyan meglepő, hiszen a banda folyamatosan új szintre emeli több, mint húsz éves karrierjét, csalódásra pedig sosem adnak okot.

Simone Simons korábban már szót ejtett arról, hogy nem zárják ki a lehetőségét annak, hogy a banda elkezdje új lemeze munkálatait, habár elsődleges céljuk az Omega népszerűsítése.

„Valószínűleg hamarosan újra összeülünk, hogy átnézzük az eddig elkészült dalainkat egy esetleges új album kapcsán, de ki tudja.” – mesélte, hozzáéve, hogy:

„A lényeg az, hogy kiadtuk az Omegát, viszont nem tudtunk kellően koncertezni vele, ezért ezt jó lenne behozni, mielőtt új lemezt jelenítünk meg. Igazán furcsa helyzet ez, hiszen ehhez hasonlóban még sosem volt részünk, viszont ha ez azt jelenti, hogy nem tudunk majd turnézni, akkor minden bizonnyal visszamegyünk a stúdióba és készítünk egy új albumot, mondjuk egy Omega 2. felvonást. (nevet)” – árulta el.

A srácok egyelőre nem indultak turnéra, holott látszólag immár zöld utat kaptak, a napokban azonban a stúdióból jelentkeztek be, a felvételek alatt pedig kiszúrható, hogy elhintették az új dalok címkét, tehát a jelek szerint már körvonalazódik az Omega utódja. A fanok persze azonnal ráharaptak a csalira, így teljes mértékben tűkön ülve várják a fejleményeket.

Érdekesség, hogy az Epica idén ünnepli húszéves fennállását, ennek apropóján pedig egy hatalmas bulit rendeznek, amelyre a zenekar korábbi tagjai is hivatalosak, olyannyira, hogy előzenekarként saját magukat nevezték meg, amikor még Sahara Dust néven futottak az énekesnőjük pedig Helena Iren Michaelsen volt.

 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása