Sharon den Adel: „Sokkal több a különbség, mint a hasonlóság a Nightwish és a Within Temptation között”

texture_shade_shape_shadow_line_45003_3840x21600.jpg

Ha szimfonikus metálról van szó, akkor automatikusan két zenekar neve merül fel a képviselők sorából, méghozzá a Nightwish és a Within Temptation képében, mely csapatok egy azon évben indultak hódító útjukra, noha mind két csapat jókora változásokon esett át az elmúlt évtizedek során.

Akarva-akaratlanul, a fanok rendre párhuzamot vonnak a két csapat között, a La Heavy-nek adott interjújában azonban Sharon den Adel erősen cáfolja a két zenekart övező hasonlatokat, a holland énekesnő ugyanis nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy sokkal több közöttük a különbség, mint a hasonlóság

„Minden zenekarban akad némi hasonlóság, de szerintem sokkal több a különbség közöttünk, a legfőbb különbséget pedig a női hangok képezik. Hiba lenne azt hinni, hogy mindannyian ugyanazt csináljuk. Azt hiszem, ha figyelembe vesszük a stílusunkat, akkor egyértelművé válik, hogy a Nightwish és a Within Temptation között sokkal több a különbség, mint a hasonlóság.” – fogalmaz a WT frontasszonya, aki 2013-ban duettet énekelt a Nightwish alapító-pacsirtájával, Tarja Turunennel, akivel azóta is szoros barátságot ápol.

Az énekesnő ugyanakkor elismert egy közös pontot a Nightwish és a Within Temptation között, elmondása szerint ugyanis Tarja Turunennel megerősítették a nők pozícióit a zenekarok élén.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása