Txus di Fellatio: „Nem törekszem népszerűségre”

53684108_328596101120155_2201654030394982400_n0.jpg

Heteken belül boltokba került a Mägo de Oz vadonatúj nagylemeze, az Alicia En El MetalVerso. A korong érdekessége mindösszesen abban rejlik, hogy ez lesz az első közös alkotás Rafa Blas énekessel a fedélzeten, aki a tavaly távozó Javier Domínguez helyére került.

Az énekescserével kapcsolatban már többször is felszólalt a zenekar, ugyanis a La Heavy-nek adtak egy terjedelmes interjút, amelynek során kiderült többek között az is, hogy az új lemezt szándékosan más irányba terelték, mint amit az utóbbi években hallhattunk tőlük, elmondása szerint ugyanis Rafa Blas érkezésével egy sokkal fajsúlyosabb korszak köszöntött be a csapat életébe.

„Mint mindig, úgy most, ezen a lemezen is azt csináltunk, amit csak akartunk, egy másik korszakban azonban úgy gondoltuk volna, hogy ezek a dalok túlságosan is súlyosak, most azonban úgy éreztük, hogy sokkal keményebb dalokat kell játszanunk, hogy ne legyen minden olyan homogén, legyen kissé változatosabb. Amikor karriered során annyi lemezt készítesz, mint mi akkor okkal engedheted meg magadnak azt, hogy a következő alkalommal olyasmit csinálj, ami kicsit más, mint az, amit évekkel ezelőtt készítettél.” – elmélkedett korábban.

Mint azt többször is hangoztatták, Zeta önszántából hagyta el a zenekart, noha nem titkolják, nagy szerepük volt abban, hogy az énekes ezt a döntést meghozza.

„A terv az volt, hogy a teljes turnét, – beleértve a Diabulus In Óperát –, Zetával csináljuk meg, izgatott is volt emiatt, szóval a mi hibánk, hogy már nem tagja a Mägo de Oznak. Zeta egy elképesztő énekes, és egyben egy rendkívüli ember, éppen ezért, sosem fogok rosszat mondani róla. Ez az egész a mi hibánk, mivel nem voltunk vele őszinték, nem mondtuk el neki, hogy azért nem csináljuk meg a turnét, mert már van egy másik énekesünk, akit szeretünk. Nem adtunk neki lehetőséget arra, hogy elbúcsúzhasson a rajongóktól, és mivel megtudta, hogy másik énekesünk van, nyilvánvalóan nem tetszett neki.” fogalmazott korábban.

397437394_888755885939946_7181056655810107371_n.jpg

A dobos persze nem titkolja, hogy Rafa Blas olyannyira jó benyomást tett a Mägóra, hogy hamar fontolóra vették szerződtetését.

„Várható volt Zeta távozása, hiszen, amikor hátsérüléssel bajlódott, mi találkoztunk Rafa Blasszal. Amikor találkozol valaki mással, könnyen megeshet, hogy beleszeretsz, de az is, hogy nem, az igazság azonban az, hogy mélyen legbelül egy hang azt súgta, hogy talán nekünk most rá van szükségünk ahhoz, amit tenni akarunk.” – osztotta meg gondolatmenetét Txus.

„Leegyszerűsítem: ahogyan korábban már említettem, nem törekszem népszerűségre, ahogyan arra sem, hogy az emberek szeressenek, egy célom van, mégpedig, hogy a zenekart mindig a helyes irány felé tereljem. Célom, hogy a zenekar mindig azt csinálja, amit jónak látok, és hogy képesek legyünk új dolgokkal próbálkozni, úgy, hogy közben a rajongóinkat megtarthassuk. Egyesek mennek, mások jönnek, néha én hibázom, néha pedig nem, olykor azonban nem a népszerű döntést kell meghozni, hanem bátornak kell lenni és kockáztatni.” – tette hozzá.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása