Sokk! Távozik a Mägo de Oz énekese!

mago-de-oz-mejor-grupo-natenemede.jpg

Sokkoló hírrel szembesítette rajongóit a spanyol metálfront legjelesebb zenekara, a Mägo de Oz, a banda ugyanis bejelentette, hogy több, mint tíz év után távozik a zenekarból Javier Domínguez énekes. A frontember még a nyár folyamán kényszerült visszavonulót fújni egészségügyi gondok végett, augusztusban pedig műteni kellett, a felépülés pedig igencsak egy embert próbáló feladatnak bizonyult.

A spanyol énekes a közelmúltban izgatottan mesélt arról, hogy mielőbb vissza szeretne térni a színpadra, a banda ugyanis jubileumi turnéra készül, amely május végén veszi kezdetét. Zeta elmondta, hogy nagyon szeretett volna ott lenni az elmúlt koncerteken, noha büszke az őt helyettesítő énekesek munkájára, most azonban kiderült, hogy az egészsége mégiscsak gátat szabadott a karrierje folytatásához.

„Kár, hogy a több hónapos küzdelem után Zeta úgy döntött, hogy nem folytatja tovább a Mägo-val, viszont nyitva hagyja az ajtót egy esetleges visszatérésre. Megtiszteltetés, hogy egy barátságos, nyugodt sráccal osztozhattam, akinek gyönyörű hangja van. Nagyon fogsz nekünk hiányzoni haver!” – olvashatók Txus di Fellatio sorai, aki elmondta, hogy a jubileumi koncerteken továbbra is Tete Novoa, Rafa Blas, Charly Lopez és Carlos Escobedo fog színpadra lépni.

„Mélységesen sajnáljuk a változások okozta kellemetlenségeket, viszont az egészség nem ismer kompromisszumot. Minden támogatásunk Zetáé, és reméljük, hogy mihamarabb találkozunk majd a sárgaköves úton.” – tette hozzá, majd megosztották Zeta nyilatkozatát is.

nonamezeta.jpg

„Olyan okból írok most nektek, amire nehéz magyarázatot találni, tekintve, hogy a hátműtétemből való lábadozást követően az egészségem romlásnak indult, ami bár nem túl komoly, és rövid időn belül újra 100%-osan felépülök, ez mégis rádöbbentett arra, hogy nem indulhatok újra turnéra a Mägo de Ozzal, és őszintén szólva nem szerettem volna tovább bántani a kollégáimat azzal, hogy húzom az időt a döntéshozatallal.” – kezdi vészjósló sorait Javier, aki 2012-ben lett a zenekar énekese, a csúcstartó José Andréát váltva.

„Nem is lehetett nagyobb szerencsém annál, minthogy 2012-ben az ország legnagyobb és leghíresebb együttesének énekese lettem, ami lehetővé tette számomra, hogy olyan élményeket éljek át, amelyekről álmomban sem gondoltam. Ki ne álmodna arról, hogy több tízezer embernek énekeljen? Hónapokon át körbeutazza a világot? Ezek mind olyan élmények, amelyeket lehetetlen elfelejteni, de mint már mondtam, elérkezett az ideje annak, hogy változtassak a nézőpontomon és új utakat nyissak énekesként és zenészként: felfedezhetek akár új irányokat, vagy megalkothatom a saját zenei elképzeléseimet...” – ecseteli a spanyol kiválóság, aki a pandémia kitörése után arról számolt be, hogy szólólemezt készít, amelyben Mägo de Oz-beli kollégái is segítették.

„Feltételezem, hogy a búcsú senkinek sem kellemes, azonban a Mägo-beli társaimmal igyekszünk nem rossz szájízzel elválni, éppen ezért nem zárjuk ki a lehetőségét annak, hogy a jövőben újra együtt lépünk színpadra, már csak azért is, hogy ez emlékeztessen arra, hogy a sárgaköves út továbbra is itt lesz, ami a végsőkig egy varázslatos hely lesz számomra. Annyi, vagy inkább még több sikert kívánok nekik, mint amennyiben most részük van, és remélem, hogy Ti, akik az elmúlt évtizedekben minket hallgattatok, továbbra is támogatni fogjátok az én szeretett zenekaromat, a Mägo de Oz-t, az impozáns jelenlétetekkel, és a lehető leghangosabb kiáltásotokkal.

Szívből jövő ölelés nektek barátaim, Javier Domínguez »Zeta«.” – olvasható azon posztban, amit a rajongók nagyon nem akartak megkapni.

collagez.jpg

Javier 2012-ben lett a zenekar énekese és még az évben be is mutatkozott a Hechizos, Pócimas Y Brujería című lemez keretein belül. Zeta ezt követően további hat nagylemezen volt hallható, emellett egy koncertlemezt rögzített a csapattal. Noha az énekes földöntúli tehetséggel rendelkezik, és egyértelműen magasabb szintre emelte a Mägo de Oz-t, számos rajongó nem volt hajlandó elfogadni őt, mivel elmondásuk szerint José Andréát lehetetlen felül múlni, Javiernek mégis sikerült.  A csökönyös „fanok” minden bizonnyal öröm táncot lejtenek most a hír hallatán, Txus azonban nem győzi hangsúlyozni, hogy semmi esély arra, hogy José Andréa ismét tagja legyen a formációnak.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása