Áprilisban rögzíti új lemezét az Epica

17564-epica.jpg

Köztudott, miszerint kilencedik nagylemezén dolgozik a holland Epica, mely formáció 2021-ben dobta piacra eddigi legmeghatározóbb korongját, az Omega képében. A csapat énekesnője korábban már elárulta, miszerint még idén előrukkolnak az első kislemezzel, míg a lemezt 2025-ben tervezik boltokba küldeni.

Mark Jansen azt is kiemelte, hogy most minden eddiginél jobban a rajongók igényei szerint járnak el, így amellett, hogy meghallgatják, mire vágyik a nagyérdemű, igyekeznek továbbra is azt a szintet hozni, amit az elmúlt években kiharcolt magának a csapat. 

Simone Simons nemrégiben nyilatkozott ismét a korongról, elmondása szerint igencsak produktív folyamat előzte meg a lemez készülését, az énekesnő beszámolója szerint ugyanis közel húsz dal készült el az elmúlt hónapokban, melyek felvételeit áprilisban fogják elkezdeni. Míg az énekesnő Hollandiába utazik rögzíteni saját sávjait, addig Mark olaszországi otthonában fogja felvenni a saját részeit, a zenésznek ugyanis decemberben született meg Laura Macríval közös kislánya, így a zenész minél jobban ki szeretné használni az apaság örömeit.

Az Epica egyébként messze nem fog unatkozni a 2024-es évben, hiszen amellett, hogy az új lemezre fókuszálnak, ősszel különleges, szimfonikus koncerteket adnak Hollandia-szerte, amelyre legutóbb 2013-ban akadt példa. A csapat ezúttal is kórussal és nagyzenekarral kiegészülve lép majd deszkákra, így nemcsak a klasszikusok kapnak majd ismét új színt, hanem az újdonsült tételek is vadonatúj lökettel lesznek kerek egészek.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása