Komoly a baj! Jani Liimatainen Anette Olzon-t is ghostolta!
Új lemezéről is mesélt az énekesnő

the-dark-element-1866880.jpg

Nemrégiben adtuk hírül az örömteli hírt, miszerint május 10-én új lemezzel rukkol elő a The Dark Element énekesnője, Anette Olzon. A Rapture című alkotásról már debütált is az első felvezető, a Heed The Call című dal képében, amely azonnal megnyerte magának a fanokat. A svéd énekesnő tizenegy új dallal veti bele magát ismét a zenei életben, most pedig Instagramon válaszolt rajongói kérdésekre az újdonsággal kapcsolatosan.

Mint kiderült, a család több tagja is besegített az énekesnőnek az új lemezen; többek között a bátyja, Nicklas Olzon volt a társa a felvételek alatt, míg a férje, Johan Husgafvel ezúttal is bőven kivette a részét a dalokban, ugyanis több nótában hallhatjuk majd hörögni. Viszont, ami még ennél is izgalmasabb, az énekesnő legkisebb fia, Mio is feltűnik többek között a Heed Te Callban, noha az énekesnő a középső fiát Nemót kérte fel énekelni, aki viszont úgy fest, hogy szüleivel ellentétben nem szándékozik zenei babérokra törni.

Nettie azt is elmondta, hogy ez a lemez most minden tekintetben elhatárolódik a Shine és a Strong koncepciójától; míg a szóban forgó lemezeken személyes szövegek szerepelnek, addig a Rapture Nostradamus jóslatain és bibliai történeteken alapulnak. Ennek nyomán az is kiderült, hogy a korong igencsak sötétebb vizekre evez majd, mint az elődjei, éppen azért az énekesnő azt szerette volna, ha olyan illusztráció fedi a dalokat, amely ezer szállal kötődik a történetekhez.

21a6193-scaled0.jpg

Az ex-Nightwish-énekesnő azt is készségesen bevallotta, hogy a lemez eredeti címe Apocalypse lett volna, a Rapture azonban sokkal jobban hangzott. Az is kiderült, hogy az énekesnő vakon bízik a férjében, ugyanis egyetlen alkalommal sem voltak jelen a másik felvételeinél, sőt még csak soha nem is próbálták a dalokat együtt. Korábban már felröppent a pletyka arról, miszerint az énekesnő turnét tervez az új dalokkal, amelynek lehetőségét továbbra sem zárja ki, azonban egyelőre nem került terítékre ezen opció, az énekesnőnek egyébként is nehézkessé válna nővéri ruhából pikk-pakk a színpadra tombolnia magát.

Ami viszont kétség kívül várni fog a fanokra, az egy hamarosan érkező kisfilm, valamint egy vadonatúj dalszöveges videóklip, de hogy mely dalhoz készül egyik és melyikhez a másik, az már tényleg csakis meglepetés lesz.

Ha mindez nem lenne elég, az énekesnő arra is választ adott, hogy mi a helyzet a The Dark Elementtel. Néhány hete hozta nyilvánosságra az Insomnium, miszerint Jani Liimatainen gitáros szó szerint ghostolta őket mindenhol, így a zenekarnak halvány fogalma nem volt arról, hogy mi a helyzet a zenésszel, mostanra pedig hivatalossá vált, hogy ennek okán külön utakon folytatják. Anette elmondása szerint idén tervezték piacra dobni az új The Dark Element-lemezt, csakhogy Jani nem csupán az Insomniumot hagyta figyelmen kívül, hanem mindenki mást is, így az énekesnőnek halvágy lila fogalma sincs arról, hogy van-e még zenekara vagy sem, és ha igen, akkor mikor jelenhet meg az új lemez.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása