Sokan cikizik, mégis hatalmas siker az új Nightwish-dal!

37i9dqzf1dz06evo1c7dis-default.jpg

Közel egy hete jelent meg a Nightwish vadonatúj szerzeménye, a Perfume Of The Timeless. A nóta a zenekar szeptemberben érkező tizedik nagylemezének előfutára, amely korongról egyre izgalmasabb információk látnak napvilágot. A Yesterwynde címet viselő hanghordozó egyébként egy lemeztrilógia része, pontosabban befejező darabja az Endless Forms Most Beautiful, valamint a Human. :ꟾꟾ: Nature. című alkotások által pedzegetett témának.

„Én személy szerint úgy érzem, hogy a Yesterwynde hangzása erősen megidézi a Nightwish gyökereit, amit új világokkal és fűszerekkel spékeltünk meg. Mindezek mellett kiemelném, hogy a Yesterwynde a leglíraibb lemezünk lett, ami alatt azt értem, hogy ezúttal a múzsa sokkal jobban társul a dalszövegekhez. Amennyiben a kompozíció egy része meglep, akkor a szövegek áttekintése során könnyedén világossá válik, hogy miről is van szó.” mesélte izgatottan Tuomas Holopainen egy finn magazinnak.

A zenész az idézett szöveg nyomán arra utal, hogy ha nem is feltétlenül rögzül bennünk azonnal, milyen témát is dolgoz fel pontosan egy dal, arra a szöveg ad majd kiváló útmutatót, elmondása szerint ugyanis a múzsa avagy az ihletforrás, minden eddiginél jobban belesimult a szövegekbe, ezzel könnyedén ismertetve magát.

Kiderült továbbá, hogy a zenész egyetlen Nightwish-lemezzel sem foglakozott annyit, mint a szeptember 20-án érkező Yesterwynde-dal, belátása szerint ugyanis addig tökéletesítette a darabokat, amíg azok el nem érték az áhított célt.

„Amikor elkezdett haladni a munka, teljesen eluralkodott rajtam az ambíció és a munka utáni vágy, ami végül odavezetett, hogy már egyetlen napra sem akartam elhanyagolni az alkotási folyamatot. Azt is mondhatnánk, hogy teljesen a Yesterwynde megszállottja lettem, amely egyben egyfajta  biztonságos menedékké vált a számomra.” – mondja.

Sajnos a zenekar munkássága sosem volt mentes a kritikus nyelvektől, különösképpen a negatív kommentek zuhataga az, ami igazán aggasztó, bármennyire is próbálkoznak folyton valami különlegességgel előrukkolni. A formáció most is kap jócskán hideget-meleget a fanoktól, a zenekar dobosa például a napokban fakadt ki a kommentelőkre, akik némiképp határokat átlépve szórták a negatív hangvételű véleményeket, az ütős Facebook oldalán.

A Nightwish persze attól Nightwish, hogy mindig sikerül túlnőniük a rossznyelvek által generált hullámon, és utat tudnak nyerni a hallgatók szívéhez, ezzel pedig kiválóan ellensúlyozni tudják a negatív visszhangot, amit végül sikeresen maga alá tud temetni az a temérdek dicséret, amely az elégedett rajongóktól érkezik. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a zenekar vadonatúj dala – és a hozzá készült kisfilm – kevesebb mint három nap alatt lépte túl az egymilliós nézettséget a legnagyobb videómegosztón, ezzel is bizonyítva, hogy idén talán ők hozzák majd el az év meglepetéslemezét.

Dallista:

1. Yesterwynde
2. An Ocean Of Strange Islands
3. The Antikythera Mechanism
4. The Day Of...
5. Perfume Of The Timeless
6. Sway
7. The Children Of 'Ata
8. Something Whispered Follow Me
9. Spider Silk
10. Hiraeth
11. The Weave
12. Lanternlight

6630b3a4459dd41b4c9dc2fc_440978493_970946264393324_8194622568728002141_n.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása