Kai Hahto: „Magunknak készítjük a dalokat, nem azért, hogy mások kedvében járjunk”

438742424_963841321770853_5888610061822033624_n.jpg

Tegnap került bemutatásra a Nightwish első kislemezes dala, amely a szeptemberben érkező Yesterwynde című korongot hivatott felvezetni. Maga a nóta egyébként –  ahogyan az várható volt – ismét megosztotta a fanokat, hiszen bár pozitív visszhangja is bőven akadt a szerzeménynek, legalább ugyanannyi negatívummal illeték, mondván, a zenekar nehezen találja a felfelé vezető utat a lejtőn.

Habár a zenekar igencsak lelkes az új dal kapcsán, Kai Hahtónál most mégis elszakadt a cérna, a zenész ugyanis nem bírta ki, hogy ne adjon választ néhány csípős megjegyzésre. Az elégedetlen fanok jobbára azt sérelmezik, hogy Floor Jansen hangja rendesen el lett tolva a keverőpulton, az énekesnő ugyanis alig-alig hallatszik a refrénben, nem beszélve a kórusról, amelynek értelemszerűen ő is része, csakúgy, mint annak idején a banda alapító-énekesnője, Tarja Turunen.

„Floor részt vesz a kórusban. A kórusban egyébként sem kell szuperhangosnak lennie. Valószínűleg ez sokaknak nem tetszik majd, de ez van.” – fakadt ki egy kommentre.

Ám a történet itt még korántsem ért véget, egy nagyon bátor szószóló például azzal érvelt, hogy a Xandria új munkája sokkal érdemlegesebb, mint a Nightwish mostani zenéje...

„Akkor szerintem hallgass csak továbbra is Xandriát, nincs ezzel semmi gond, ölelés” – reflektált a dobos, ám egy későbbi kommentben komolyan odaszúrt a fanoknak:

„Először is, mi magunknak csináljuk a zenét, és nem azért, hogy bárkinek is a kedvében járjunk.  Ha valakinek megtetszik, az csodás – szerintem, éppen ez a célja a művészetnek.” – érvelt.

Mivel oly’ sokan háborogtak, a borzalmas végeredmény miatt egy bátor önkéntes nekifutott, és megszerkesztette a dalt, hogy a vokálok kristálytisztán hallhatóvá váljanak, az egyébként irigylésre méltó munkát felpakolta a YouTube-ra is, ezzel belopva magát a nagyérdemű kegyeibe.  

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása