Clémentine Delauney: „Általam újjászületett a Visions Of Atlantis”

434484755_18428616784043846_7960852133502698460_n0.jpg

Július 5-én (jövő péntek) jelenik meg a Visions Of Atlantis vadonatúj nagylemeze, amely a Pirates II – Armada elnevezést kapta. Ahogyan azt a cím is tükrözi, a kiadvány a zenekar nagy sikerű 2022-es Pirates című lemezének a folytatása lesz, amely bár tudatos döntés volt részükről, eleinte még ők sem voltak tisztában azzal, hogy a készülő korong ott folytatja majd, ahol az előző abbahagyta.

A zenekar énekesnője, Clémentine Delauney nemrégiben osztott meg érdekes információkat a korongról, amely elmondása szerint sokkal sötétebb és keményebb alkotás lesz, mint elődje, amely egyúttal a zenekar történelmét is egy sokkal magasabb szintre emeli. Aki ismeri a zenekart, az tudhatja, hogy legalább annyi (ha nem több) énekes megfordult már a zenekarban, mint amennyi lemezük megjelent, most azonban nagyon úgy fest, hogy a jelenlegi tagság meghozta a stabilitást a formáció számára, amely egyenes út volt a kalózuniverzum felé.

„Nos, úgy érzem, hogy a zenekar általam újjászületett. A 2018-as megjelenésű The Deep And The Dark révén éledt újjá a zenekar, hiszen hosszú idő után ismét aktívak lettünk. A másik konkrét esemény Michele Guaitoli csatlakozása, aki azonnal komponálni kezdett a zenekarnak. A »Pirates« egy nagyon fontos album egyben egy kulcsfontosságú momentum volt a Visions Of Atlantis számára. Elkezdtük fejleszteni ezt a projektet, ami immár nemcsupán egy szimfonikus metálbanda, hanem egy egész univerzum, különböző rétegekkel, amelynek minden egyes területe ugyanolyan fontos, mint maga a zene. Végre úgy érzem, hogy része vagyok valaminek, ami még nálunk is fontosabb, büszke vagyok erre az univerzumra.” – meséli Rafa Basanak Clémentine, hozzátéve. hogy:

„Michele egy nagyon termékeny zeneszerző, folyton alkot, sosem áll meg. Amikor elérkezik az a pillanat, amikor új lemezen kezdünk dolgozni, már számos dal készen áll a felvételre. Ez az első album folytatása, ami nem feltétlenül más, ahogyan mi sem változtunk túlságosan sokat. Ugyanakkor ez is evolúció; nem ugyanazok a témák szerepelnek, mivel már mi is életünk egy másik szakaszában élünk, ami nagyon különbözik attól, amiben a »Pirates« komponálásakor voltunk, akkoriban a Covid kellős közepén jártunk, és zenészként is folyamatosan tanultunk és fejlődtünk. Őszintén hisszük, hogy a »Pirates II« jobb és mélyebb album, mint a »Pirates«.” – fogalmaz.

Pirates, Pirates II esetleg még Pirates III is? Okkal merül fel tehát a kérdés, hogy a zenekar mennyire tervez hosszútávra a kalózkodással?

lp-voa.jpg

„Mint már említettem, a Visions Of Atlantis egy sokrétegű univerzum, és ezt természetesen igyekszünk az albumokon is tükrözni, nem csak az élő show-kon vagy a videókban. A kalózzenekar megalapítása olyasvalami, amit anélkül tettünk, hogy túl sokat gondolkodtunk volna a jövőn, de mindenképp meg kellett tennünk ezt a lépést. Az előző lemezt nem azzal a szándékkal adtuk ki, hogy majd ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, mindössze be akartunk mutatkozni, és világossá tenni, hogy ez egy hosszútávú dolog, az viszont nem volt tervben, hogy saga legyen belőle.” – mondja az énekesnő.

A csapat mindössze két, egymástól teljesen különböző kislemezt publikált felvezetőként, melyek rendre megnyerték maguknak a nagyérdemű kegyeit. Ezek közül a címadó Armada képviseli a zenekar által oly sokat emlegetett súlyosságot, amelyről ekképp nyilatkozott az Exit Edenben is aktívan zenélő énekesnő.

„Az »Armada« az egyik legerősebb dal, amit a Visions Of Atlantis valaha készített, és ezt az albumon is világossá akartuk tenni. Szimfonikus metalbanda vagyunk, de ez is csak metál, az »Armada« célja pedig, hogy egyértelművé tegye, hogy akkor is a metal világához tartozunk, ha más típusú dalaink is vannak. Másrészt viszont megmutatja az album irányát, amely keményebb és sötétebb, mint az elődje.” – vallja.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása