Hűha! Tuomas Holopainen 15 éve nem hallgat zenét

tuomas-holopainen-10_8_2024-hannu-3.jpg

Jövő pénteken (szeptember 20) jelenik meg a Nightwish tizedik nagylemeze, amely a Yesterwynde elnevezést kapta. A formáció soha korábban nem nyilatkozott még ennyire izgatottan egyetlen lemezéről sem, mint a most érkező alkotásról, amelynek kulcs szavai közt az idő, a múlt, az emberiség és az evolúció is megtalálható.

A leggrandiózusabb alkotásukként jellemzett korong egyben a legsokoldalúbb is lett, amelyet kitűnően bizonyít a három, egymástól teljesen eltérő atmoszférával rendelkező felvezető. A csapat azonban rendre kap hideget-meleget a fanok és alapjáraton a teljes publikum részéről, különösen Tuomas Holopainen, aki a legutóbbi lemezük kapcsán is komoly „összetűzésbe keveredett” Noise című daluk kapcsán, amely változatlanul erősen hajaz a Trónok harca (illetve most már a Sárkányok háza) intrójára.

A finn géniusz most tiszta vizet öntött a pohárba, és a La Heavy hasábjain nyilatkozott arról, hogy már legalább 10-15 éve semmiféle zene nem fordult meg háza táján, elmondása szerint ugyanis ezáltal tökéletesen kívül ragad a kortárszene minden egyes szegmensétől.

„A helyzet az, hogy amikor dalokat írok, semmi másra nem gondolok. Van egy történetem, amit el szeretnék mesélni, majd ezt követően jön a zene. Sosem elemzek túl semmit. És az, hogy már legalább 10-15 éve nem hallgatok zenét segít abban, hogy távol maradjak a kortárszene színterétől.” – fogalmazott a zenész, hozzátéve, hogy:

„Azt hiszem, hogy életem első harminc évében túladagoltam maga vagy valami ilyesmi. Időnként még mindig hallgatok zenét, például amikor a kedvenc bandám új albumot ad ki, de sosem hallgatok rádiót, és CD-t is csak nagyon ritkán használok. Nincs Spotifyom, és soha egyetlen dalt sem töltöttem le az internetről. Amikor otthon vagyok, egyszerűen csak élvezem a csendet, így teljesen figyelmen kívül hagyom a kortárs zenei szcénát.” – vallja be.  

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása