Floor Jansen üzenete a Nightwish-fanoknak: „Legyetek nyitottak és tapasztaljátok meg a zenénket”

nightwish-2024-individuals-tim-tronckoe-640.jpg

Egyre fokozódnak az izgalmak, ugyanis jövő pénteken kerül debütálásra a Nightwish tizedik nagylemeze, a Yesterwynde. A zenekar már minden létfontosságú információt megosztott az újdonságról, beleértve a tematikát, valamint egy három dalból álló felvezetőt.

A banda az interjúkban elhangzottak mellett újfent kedveskedett a rajongóknak egy dokumentumfilm-sorozattal, amelyben nemcsak a korong készületeinek folyamatát kísérhettük figyelemmel, de a tagok saját álláspontjukat is megosztották narráció gyanánt.

A dokusorozat utolsó epizódja a minap került bemutatásra, amelyben Tuomas Holopainen elmesélte, mikor kezdett el dolgozni az új szerzeményeken, míg Floor Jansen arról beszélt, hogy megéri adni egy esélyt a Yesterwynde dalainak, merthogy könnyen lehet, hogy hatalmas meglepetésekben lesz része annak, aki esetleg szkeptikus a kiadvánnyal kapcsolatban.  

„Azt hiszem, lehetetlen leírni a Nightwish-t. Hazámban, Hollandiában sokan különböző csatornákon ismerkedtek meg a Nightwish zenéjével, miközben csakis arra az egy bizonyos dologra tudtak gondolni, hogy: »oké, de ez metal«.” – meséli a zenekarról, majd kitért az új lemezre is:

„Ezt nem lehet megmagyarázni, meg kell tapasztalni. Szeretném tehát arra kérni az embereket, hogy szánjanak egy percet arra, hogy megtapasztalják, meghallgassák, akkor is, ha csak 30 másodpercre, vagy bármennyi is legyen a figyelem limitje a modern közösségi médiában, – 5 vagy 10 másodperc – és realizálják, hogy talán ez nem az, amire számítottak. Ne skatulyázzatok be bennünket, hallgassátok meg az új lemezünket, legyetek nyitottak, tapasztaljátok meg a zenénket, és talán meglepődhettek.” – zárta gondolatmenetét.

Az énekesnő számára különösen kihívást jelentett az új dalok felvétele, ugyanis nem sokkal a szülés után már repült is a stúdióba, hogy felvegye a dalokat, ám ezúttal otthona kényelmében zajlottak a z események:

„Várandós voltam, előtte pedig ott volt a rák, aztán megszületett a kisbabám, és nagyon-nagyon fáradt voltam, és már nem voltam ugyanaz az ember, mint régen. Most sokkal kevésbé kötődőm az új lemezhez, mivel nem töltöttünk együtt annyi időt, mint általában szoktunk. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem érdekel – sőt, épp ellenkezőleg, még mindig próbálok rájönni, hogy miről szól, és hogy számomra mit is jelent pontosan.” – nyilatkozta a Metal Hammernek.  

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása