Txus di Fellatio: „Az élőzene ereje kitartást ad"

mago-portada-de-la-heavy.jpeg

Szeptemberben küldi boltokba vadonatúj albumát a Mägo de Oz, melynek debütálását eredetileg április 9-re datálták. A Bandera Negra elnevezésű kiadvány már most remek hírnévnek örvend, hiszen megtudhattuk, hogy a cím messze nem egyenlő a tartalommal, ugyanis a kalózkodás mellett megannyi témát pedzegetnek.

A bulizás nagyköveteként elkönyvelt korong egyaránt tartalmazni fog komoly és csibészes nótákat, az eddig megjelent előzetesek ( El Cervezo (El árbol de la birra) , Tu Madre Es Una Cabra, Bandera Negra) pedig pontosan alátámasztják Txus di Fellatio szavait, miszerint az újdonság hullámzó és hangulatban dús.

A spanyol zenész a közelmúltban mesélt arról, mi fogadta őket, amikor a pandémia kitörésekor hazatértek a félbeszakadt turnéról, majd hogyan fogadták zenésztársai, amikor előrukkolt az új lemez ötletével, holott a 2019-es debütálású Ira Dei népszerűsítése kellene hogy zajlódjon.

Txus azt is elárulta, hogy a Mägo de Oz mindaddig nem lép színpadra, amig véglegesen el nem múlik a veszély, hiszen a pandémia egyáltalán nem vicc, ők pedig különösen komolyan veszik, függetlenül attól, hogy több formáció is színpadra lépett már az elmúlt hetekben.

És ha már elkezdtek a összpontosítani a turnézásra, a La Heavy megazínnak vallott arról, milyen megpróbáltatásokkal fogtak neki a felkészülésnek. A lapban egyébként egy tíz oldalra kiterjedő interjú található a Mägo zenészeivel, ennek töredékét közöljük most.

Még mindig hihetetlen, de hamarosan megvalósul a vágyunk és visszatérhetünk a színpadra. A Mägo de Oz-turnék úgy festenek, hogy öt napot játszunk, egy napot pihenünk. Most három hónap alatt több, mint negyven koncertet kell megcsinálnunk. Mindannyiunknak fogyókúráznia kellett, mivel olyanok voltunk mint a kibaszott malacok.

– mesélte a közelgő turné kapcsán, majd a következő mókás sorokat zenésztársához, Carlos Prietóhoz (alias Moha) idézte:

txus-moha-mago-de-oz-entrevista-1200x900.jpg

Láttad, a bizonyítékot, amikor beletettek egy darab húst a Coca Colába és az eltüntette? Mohában csak ideiglenesen marad meg az étel, képtelen a hízásra. De most komolyan, nekünk diétázni és a sportolni kellett, ahhoz, hogy rendesen el tudjunk indulni turnézni, edzőtermekbe jártunk és futni.

– magyrázta, majd zárásként hozzátette:

Egy hónap elteltével már megszoktam, viszont láttam, hogy Manu és Víctor lógó gítárral a kezükben egy helyben mozognak, mivel el kellett kezdeniük kardiózni, mert a színpadok nagyok és fárasztók.

Nem vagyunk tisztában azzal, hogy az album első két dala nagyon gyors, viszont az adrenalin csodákra képes. Akármennyire is fáradt vagy, amint véget ér az intró és a függöny földet ér, az élőzene ereje kitartást ad.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása