Tuomas Holopainen elárulta, mikorra várható a Nightwish tizedik nagylemeze!

91db15e27ac27ddea900b010c5b93da4_xl.jpg

Tavaly áprilisban jelent meg a Nightwish legutóbbi albuma, ami a Human. :ꟾꟾ: Nature. elnevezést kapta. A korong máig hatalmas tüske a nagyérdemű szemében, hiszen hiába a dupla tartalom a dalok nem nyerték el feltétlenül a célközönség kegyeit.

Nemrégiben számoltunk be arról, miszerint a csapat főnöke, Tuomas Holopainen már elkezdte a tizedik Nightwish-album vázlatait, majd kihangsúlyozta, hogy a megjelenésre legfeljebb két évet biztosan várniuk kell a türelmetlen, koncertre éhes fanoknak. A zenész most ismét egy finn oldalnak nyílt meg, a beszélgetés során pedig több érdekes tényre is kitért.

Többek között elárulta, hogy a Nightwish új lemeze az elsődleges tervek szerint 2023 nyarán keríti hatalomba a hallgatóságot, ám nem kizárt, hogy a debütálás akár el is húzódhat. Elmondása szerint rengeteg olyan dal és téma van még a tarsolyában, ami mindenképp a Nightwish név alatt kell, hogy révbe érjen, bár nem titkolja Marco Hietala távozása után egy cseppet megérintette a befejezés szele.

Januárban hozták nyilvánosságra, miszerint több, mint húsz év után Marco Hietala személyes okokra hivatkozva elhagyja a Nightwisht-t. Ez hatalmas érvágás volt mind a zenekarnak, mind a rajongóknak egyaránt, hiszen Hietala nem csupán egy egyszerű basszusgitáros volt a bandában, hanem egy pótolhatatlan fogaskerék, aki hangszínével a legremekebb duetteket festette a formáció palettájára.

49561040218_a9801084b8_k50.jpg

Tuomas most elárulta, hogy viszonylag könnyű volt megtalálni Marco utódját, kinek kilétét jelenleg is hét pecsétes titokként őrzik, személyére csupán a virtuális koncertek előtti percekben derítenek fényt, arról azonban még nem született döntés, hogy végleg ő marad-e a Nightwish „újonca”, vagy sem.

Rengeteg dalunk van még. Ez nem egy olyan dolog, amit csak azért csinálunk mert muszáj, vagy mert nincs más tennivalónk. Saját szemszögből, egy csomó történet és zene van még, amit meg szeretnék osztani a világgal ezzel vagy akár egy másik felállással, és ez az ami miatt tovább kell lépni és folytatni.

– magyarázta a folytatásról, beleértve Hietala távozását.

A zenész azonban azt is bevallotta: nehéz olyan dalokkal dolgozni, amiben Hietala elsődleges szerepben tündökölt.

Néhány dalt nem tudunk megcsinálni Marco nélkül, talán soha többé... The Islander, While Your Lips Are Still Red, és természetesen az új albumról az Endlessness pont olyan dalok, amiket Marco nélkül nem tudunk előadni. Viszont néhány próbateremben töltött óra után, egyes dalok meglepően jól működtek Marco nélkül, vagy Floor vagy pedig Troy vette át a részeit.  Először bizonytalan voltam, aztán azt gondoltam, hogy igen, ez akár így is működhet.

– vallotta.

A teljes beszélgetés alább tekinthető meg!

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása