Tuomas Holopainen már nem bízik a Nightwish-ben!

tuomas0.jpg

Hidegzuhanyként érte a Nightwish-fanokat a hír, miszerint húsz év után távozik a csapat köreiből Marco Hietala. A finn viking ugyanolyan meghatározó alakja volt a finneknek mint a 2005-ben távozó Tarja Turunen, utánpótlásaik pedig nem véletlenül okoznak némi fejtörést. 

Tuomas Holopainen már hónapok óta Marco távozásával kapcsolatban kerül mikrofonvégre, olykor pedig nem volt rest elhinteni azt sem, hogy szíve szerint már rég feloszlatta volna a Nightwish-t. A zenész most egy spanyol lap riporterének nyílt meg e téma kapcsán, a diskurzus során pedig leszögezte, hogy a Nightwish végét jelentő pletykák egyáltalán nem alaptalanok, s bár ő maga is a folytatás mellett szavazott, szavai mégis azt sugallják: nem fűz már nagy reményeket a 25 éve aktív formációjához.

Elsőként Hietala kilépésével kapcsolatban szólalt meg, hozzátéve, hogy már biztosan tudta, ezennel vége a zenekarnak:

Most már jobban vagyok. Őszintén szólva, szörnyű volt megtudni, hogy el fogja hagyni a bandát, hiszen gyakorlatilag ez a zenekar végét jelenti. Pár napig biztos voltam abban, hogy nem folytatjuk. Úgy értem, sok minden történt már a Nightwish történelmében, az ehhez hasonló hírek pedig kihatással vannak rám. Abban a pillanatban rettenetesen fáradtnak éreztük magunkat, legalábbis Emppu és én, ezért kikértük az egész csapat véleményét, beleértve a menedzsert és a zenekar többi tagját is.

– fogalmazott.

Hosszú-hosszú beszélgetést folytattam magammal (nevet), majd némi gondolkodás után úgy határoztam, hogy a zenekar csodás, 25 éve tartó utazást tudhat magáénak, és emiatt nem szabad most feladnunk. Új lehetőségek után kell nézni és folytatni.

– kezdte mesélni arról, hogy ő maga szeretett volna pontot tenni a Nightwish történetének végére.

large_hn-promo-10_jpg_963eb84a63354e1d660b07af947d0bd80.jpg

Ez után kezdtünk el helyettes basszusgitárost keresni. Jukka Koskinen remekül teljesít, most minden a legnagyobb rendben, és ennek nagyon örülök, ahogyan annak is, hogy a zenekar még mindig létezik.

– tette hozzá.

Habár jelenleg is egy új album készülése tartja lázban mind a zenekar tagjait, mind a rajongókat egyaránt, Tuomas továbbra is arra utal szavaival, hogy a bizonytalanság vált úrrá rajta, és már Floor Jansen döntéseiben sem bízik 100%-ban....

Őszintén remélem, hogy Floorral legalább tíz évig folytatni tudjuk. Soha egyetlen jelét sem mutatta annak, hogy esetleg más ambíciói lennének, vagy hogy el szeretné hagyni a bandát. Ismétlem, jelenleg minden rendben, Floor pedig nagyon motivált a zenekar felé, emiatt nem is aggódom, ugyanakkor azt sem felejthetem el, hogy sok minden történt már a múltban, és emiatt már semmit sem veszek természetesnek...

– fejtette ki.

cae41f3d-2b2f-47ea-9868-a78b5dc4d489_1419461_tablet_landscape_large_16_956.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása