Hauptmann Feuerschwanz: „Tudatosan dolgoztunk a Das Elfte Gebot folytatásán”

noname_2.jpg

Tavaly nyáron jelent meg a Feuerschwanz legutóbbi albuma, ami a Das Elfte Gebot elnevezést kapta. Kritika ITT található. A zenekar az eddigi legsikeresebb korongját birtokolhatja a korong képében, ami nem is olyan meglepő, hiszen a 2009-es megjelenésű Metvernichter volt az első jelentős változás a stílusukat illetően.

A már fent is említett album jegyében elkerülhetetlenül felkerültek a térképre, s ezáltal nemcsak rajongótáboruk bővelkedett újabb és újabb tagokkal, de világszerte kritikusok is felfigyeltek ez eddig csakis mókában fürdőző együttesre. A srácok egyébként augusztusban jelenítették meg vadonatúj DVD-jüket, ami a Die Letzte Schlacht címet viseli, és ami két grandiózus stream koncertet tár a hallgatóság elé. Kritika ITT olvasható az újdonságról.

Ha mindez nem lenne elég, a Peter Henrici és Ben Metzner vezette legénység teljes titokban egy vadonatúj nagylemezt is elkészített, a Memento Mori címet viselő alkotás pedig december 31-től lesz beszerezhető. Jó hír, hogy a héten már az első felvezető is megérkezik, a választás pedig nem is lehetne jobb, hiszen elsőként az Untot im Drachenboot című slágerről rántják le a leplet. 

Peter alias Hauptmann Feuerschwanz nemrégiben nyilatkozott egy német lapnak az elmúlt idő történéseiről, elsőként az online koncertekre vetődött a hangsúlyt, nevezetesen, hogy miként merült fel az ötlet.

Minden a 2020 márciusában történő lezárásokkal kezdődött. Ez után jelent meg a Das Elfte Gebot című albumunk, de már nem volt lehetőségünk élőben bemutatni a dalokat. Így jött létre a kiadó révén az 11:O:A stream koncert. Számunkra ez egy teljesen új terület volt, minden akadályt elkerültünk, ráadásul akkoriban mi volt az egyetlen zenekar, amely szabadtéren adott stream koncertet.

– fogalmazott lelkesen, majd röviden szót emelt a már fent is említett, DVD formájában megjelent csatározásról is:

obj16645861_1.jpeg

A Die letzte Schlacht a rajongók kívánságának a beteljesülése volt. Mivel korlátozott ideig lehetett megtekinteni a koncertet, számtalan kérés érkezett, mely szerint újra tegyük elérhetővé. Ekkor azonnal úgy döntöttünk, hogy megjelenítsük.

– tette hozzá.

A zenész arról is szót emelt, miszerint más zenekarokkal ellentétben ők igyekeztek folyamatosan hírt adni magukról a rajongóknak, ellenben azokkal a csapatokkal, akik csupán a koncertek hiánya végett siránkoztak:

Az elmúlt másfél év történelmünk talán legmozgalmasabb időszaka volt. Az album megjelenése mellett két nagy stream koncertet adtunk, és szinte folyamatosan jelen voltunk a közösségi médiában. Számunkra ez valóban a zenekar fejlődéséről szólt. Az elmúlt években sokat változott a zenekar népszerűsítése. Vagy saját ötletekkel állsz elő, vagy semmi sem fog történni. A sárkány lángol, a Feuerschwanz pedig színpadra akar állni.

– magyarázta, mondván, ők is ugyanúgy vágynak a színpad után mint kollégáik.

Mint ismeretes, legutóbbi anyaguk egy bónuszrészleget is tartalmazott, melynek nyomán hét, különböző műfajban ismert nótát dolgoztak át, ezek pedig rendre gyümölcsöző eredménnyel gazdagodtak. Egyik ilyen tétel volt Ed Sheeran szerzeménye, ami A Hobbit nyomán csenghet ismerősen a nagyérdeműnek.

Számunkra, lelkes Tolkien-rajongóknak sosem volt kétségünk afelől, hogy egyszer feldolgozzuk az I See Fire-t. Zseniális dal, mindössze hiányzott a festői megvalósítása folk metál hangzásban. Biztosak voltunk benne, hogy más Tolkien-fanokhoz is eljut majd. Mindeközben, ez volt Feuerschwanz angol nyelvű debütálása, ami elképesztően jól sikerült.

– vallotta. 

 Az énekes természetesen az új lemezükről is ejtett néhány szót; többek között elszórt némi morzsát arról, mi mindenre számíthatnak majd a hallgatók, ugyanakkor azt sem volt rest kikotyogni miért pont Szilveszter napján érkezik a kiadvány.

Tudatosan dolgoztunk a Das Elfte Gebot folytatásán, hiszen úgy érezzük, hogy mostanra megérkeztünk a folk metálba, a megszokott Feuerschwanz-hangzás mellett, az ínyencek sokkal metálosabb dobrészekkel találkozhatnak majd. Néhány dal hatalmas meglepetés lesz. Ott van péládul, amelyikben élőhalott vikingekről énekelünk, akik epikusan és cselekvésre készen dübörögnek a tengeren. Már izgatottan várjuk, hogyan fogadják a rajongóink az új lemezünket.

– osztotta meg gondolatmenetét.

Most egy remek csapat áll a Feuerschwanz mögött, amely hasznos tanácsokkal lát el minket. Az ilyesfajta meglepetésekhez pedig külön van egy szakemberünk, akiben vakon megbízunk. A Feuerschwanznál egyébként is megszokott, hogy szokatlan utakat járunk, és már izgatottan várjunk mi mindent hoz számunkra az új év.

– árulta el befejezésül.

feuerschwanz-2021.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása