Kilépett a Wintersun gitárosa

wintersun_bandheader_940x300.jpg

Rövid, viszonylag szűkszavú közleményben tudatta rajongóval a finn Wintersun, miszerint távozott a csapatból a másodgitáros Asim Searah. Asim 2017 óta erősítette a zenekart, miután a frontember, Jari Mäenpää bejelentette, hogy a koncerteken ezentúl az éneklésre kíván koncentrálni, s amiatt leteszi a gitárját, holott hangszere egész eddigi karrierje során hozzá volt nőve.

A banda legutóbbi lemeze egyébként 2017-ben jelent meg, és a The Forest Seasons elnevezést kapta. Elmondásuk szerint már elkezdték az új korong munkálatait, amely az elsődleges információk szerint több, mint 50 %-os, tehát rövidesen testet ölthet. Emiatt is érte váratlanul a hír a közönséget, miszerint tagcsere történt az együttesben.

„Úgy döntöttünk, hogy külön utakon folytatjuk a másodgitárosunkkal, Asim Searah-val, aki session gitárosként 2017 óta dolgozik velünk.” – kezdte mondandóját közösségi oldalain a zenekar.

„Jól éreztük magunkat a színpadon és azon kívül is, néhány dologban azonban már nem értettünk egyet, és emiatt a háttérben meghúzódó dolgok miatt elégedetlenek voltunk. Alapos megfontolás után úgy gondoljuk, hogy mindenki számára ez a döntés a legjobb.” – magyarázták.

A Wintersun-fanok egyébként felettébb nyugtalanok, hiszen amellett, hogy beleuntak abba, hogy rengeteg időt kell várni az új lemezekre, attól tartanak, hogy a csapaton belül további változások lesznek esedékesek, tekintve, hogy a Nightwish már két tagot át csábított, habár Jukka Koskinen egyelőre nem lett hivatalosan is Nightwish-tag, mindez azonban idő kérdése. 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása