Hangolódj a karácsonyra Tarjával!
Kukkantsd meg az énekesnő karácsonyi koncertjeit!

20469009.jpg

Jó szokásához hűen, idén is karácsonyi turnéra indult Tarja, aki már évek óta Christmas Together elnevezés alatt járja a világot, idejekorán elhozva az ünnepi hangulatot a közönségnek. A finn énekesnő két karácsonyi lemezt is magának tudhat, melyek igen szépen muzsikálnak a rajongók körében, emellett közismert, hogy a Nightwish alapító-énekesnője egy klasszkius lemezt is elkészített, melyen az Ave Maria különböző változatait adja elő – köztük a saját szerzeményével.

Első ízben 2006-ban küldte boltokba első karácsonyi attrakcióját, a Henkäys Ikuisuudesta keretein belül, majd a folytatás egészen 2017-ig váratott magára. Ekkor Tarja egy teljesen más aspektusból közelítette meg az ünnepeket, ezúttal ugyanis arra fókuszált, hogy milyen az, amikor sötét a karácsony, a szívekben pedig az ünnepi sürgés-forgás helyett, az üresség és a mérhetetlen szomorúság uralkodik. Mindennek tükrében lett From Spirits and Ghosts (Score for a dark Christmas) a korong címe, amelyre már ismert karácsonyi dalokat burkolt sötét, igen komor köntösbe. A finn pacsirta egy novellát is kiadott a lemez mellékleteként, amellyel tökéletesen szemléltette a karácsony sötét és fényt hozó angyalát egyaránt.

collage85857575.jpg

Tekintve, hogy az énekesnő gyökerei a klasszikus zenéből eredeztethetők, így elmaradhatatlan kihívás volt elkészíteni egy klasszikus lemezt, ami végül 2015-ben került boltokba, és az Ave Maria - En Plein Air címet kapta. Ahogyan azt a cím is tükrözi, Tarja az Ave Maria több változatát gyűjtötte egy csokorba, majd mindezek mellé, felcsippantotta a saját szerzeményét is.

Ezeken a lemezeken találhatók azon dalok összessége, amelyekkel az énekesnő már évek óta járja a világot, noha elmondása szerint sem a karácsonnyal sem pedig a klasszikus lemezek készítéséről  nem mondott még le, a közeljövőben pedig mindenképp újabb darabokat kíván a boltokba küldeni.

A meghitt előadások a héten startoltak el, most pedig meg is nézhetsz néhány elképesztő rajongói felvételt a már lebonyolított show-król, melyek láttán garantáltan kedvet kapsz az ünnepekre való felkészülésre, és a karácsonyi dalok keresgéléséhez.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása