Herman Li üzeni, hogy légy résen mert bármikor befuthat a DragonForce új lemeze!

thumbnail_2020_09_07_herman_li_5380_rt_web-1.jpg

Messze nem titok, miszerint a DragonForce-nak már egy rakás dala elkészült az esedékes új lemezre, amit a banda – komoly indokokkal alátámasztva –  egyelőre nem kíván közkinccsé tenni. A srácok utoljára 2019-ben jelentkeztek újdonsággal, az alkotás pedig az Extreme Power Metal elnevezést kapta.

„Mi nem a pénzért rögzítjük a lemezeinket, akkor jelenítünk meg valamit, amikor mi akarjuk és ha úgy érezzük, hogy az jól hangzik. Mi nem olyan banda vagyunk, aki kétévente jelenít meg új albumot. Nehéz kreatívnak lenni úgy, hogy közben kényszeríted magad arra, hogy jó zenéket készíts – ezt minden előadó tudja.” – mesélte korábban Herman Li, aki erősen utalt arra, hogy a pandémia alatt nem volt egyszerű folyamat a dal-és zeneszerzés.

A gitárost most a MetalSucks kapta mikrofonvégre, és faggatta ki alaposan mindenféle érdekességről, többek között arról, hogy mi a helyzet a híres-nevezetes új lemezzel, vannak-e már konkrétumok a megjelenést illetően.

„Még nem mondhatok róla semmit. Legalábbis addig nem, amíg el nem készül. A dolgok folyamatosan változnak. Mindazok ellenére, hogy már meg van írva, még bármi megtörténhet. Annyit viszont biztosra mondhatok, hogy lassú tempóban ugyan, de dolgozunk rajta.” – mondja, hozzátéve, hogy a zeneipart övező változások hatnak ki leginkább a döntésükre, ugyanis sem Li sem pedig a banda többi tagja nem szeretne kellemetlen meglepetéseket.

dragonforce_2022_24.jpg

„Nem szeretném keverőasztalra tenni a lemezt, hogy aztán ott maradjon, mert a csúszás miatt egy örökkévalóság lenne mire megjelenik. Előbb adom el ingyen, minthogy ez megtörténjen, ma már semmire sincs garancia. Előre kell terveznem, hogy maximális legyen az album sikere. Nem is tudom. Szinte bármikor megjelenhet, lehet jövőre, de még az is lehet, hogy a rákövetkező évben. Légy résen!” – folytatta.

A zenész megosztott egy érdekességet is a közönséggel, ami a nemrégiben publikált vadonatúj kisfilmjükkel kapcsolatos...vagyis a nem is olyan vadiúj klipjükről.

„Most elárulom, hogy a klip már 2019-ben kész lett. Én is tudom, hogy sokáig tartott mire megjelent, de Alica részei 2021-ben, a járvány csillapodása után lettek felvéve.  Sokáig tartott mire kiadhattuk, a járvány azonban mindent felforgatott; éppen ezért nem is adtuk ki.” – osztotta meg a The Last Dragonborn kapcsán.

Fotók: Alice Baxley, Kyle Finlan

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása